Ez a találmány annak segíthet, aki nem akarja megfogni a kilincset

A vírus meg tud tapadni különböző felületeken, használati tárgyakon, amelyeket nap mint nap a kezünkbe veszünk. Ezek között az egyik legveszélyesebb hordozó a kilincs, amit - nyilvános terekben, kórházakban, vagy munkahelyeken - sok ember és gyakran érint.

Biztonságosabb, ha nem a kezünkkel nyomjuk le a kart, hanem hosszú ujjú felsőben az alkarunkkal; ha fertőzöttek vagyunk, akkor azért, hogy ne adjuk tovább a vírust, ha pedig nem, akkor a saját magunk védelmében. Ez azonban nem túl kényelmes, különösen ha sietnünk kell, és gyakran ki-be járunk az ajtón.

Erre gondolt egy belga formatervező cég, amikor kiötlött egy 3D-nyomtatható műanyag szerkezetet, ami megkönnyíti a kéz nélküli ajtónyitást. A karhoz nem kell lyukakat fúrni, vagy levenni az ajtónyitó szerkezetet, egyszerűen rá lehet szerelni a kilincsre csavarok segítségével.

Estellina/pixabay

A Materialise nevű cég honlaján megosztotta a digitális fájlt, amit bárki ingyenesen letölthet. Cégek, kórházak, gyárak, idős otthonok, magánszemélyek - bárki használhatja, aki meg tudja oldani a 3D nyomtatást. Aki nem, az rendelhet is a cégtől, a különböző típusú modellek ára 30 és 70 euró között mozog.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek