Ezeket az előadásokat ma élőben láthatja online

A koronavírus hatására több kulturális intézmény is online közvetíti egyes előadásait, ezekből ad válogatást az Élő közvetítések koronavírus idején elnevezésű Facebook-csoport, melynek kínálatából mi is válogattunk.

Forrás: Rudy and Peter Skitterians/pixabay.com

A mai sort 17 órakor Sipos László erdélyi festőművész és grafikus kiállításának online megnyitóját láthatják az Erdélyi Művészeti Központ Facebook-oldalán. A kiállítást Lőrinc Ildikó művészettörténész és Szebeni Zsuzsa színháztörténész nyitja meg.

18 órától a kortárs zene kedvelői részesülhetnek valódi csemegében: a Riot Ensemble London Ferneyhough, Clara Iannotta, Brigitta Muntendorf, Ben Hackbarth és Gérard Grisey műveit játssza a University of Liverpoolon, melyről ezen a linken látható élő közvetítés.

A Papageno Facebook oldalaO/A - OTTHONRA címmel hétvégenként 19 órától a Magyar Állami Operaház szilencium idejére készített videósorozatát sugározza, elsőként március 14-én Jake Heggie Ments meg, Uram! című művének, a legtöbbet játszott kortárs amerikai operának a keresztmetszete látható. A közvetítésekben részleteket mutatnak a produkciókból, a próbahangulatból. Az Opera elsőrangú énekesei jelmezben, zongorakísérettel adják elő egy-egy mű legfontosabb áriáit, jeleneteit, közben riporterek villáminterjúkat is készítenek művészekkel, hogy még közelebb hozzák őket a közönséghez. Különleges vendégek is felbukkannak majd, és valamennyi videó az átadás előtt álló Eiffel Műhelyház más és más terében készül el.

20.30-tól az Academy of Ancient Music David Blackadder trombitás és Soraya Mafi szoprán énekesnő koncertját sugározza a Leeds Town Hallból. A műsorban Purcell, Handel, Bach, Torelli és mások művei csendülnek fel. 

Bónuszként születésnapi ajándékot ad a 15 éves Müpa: a március 14-i hétvégén regisztráció nélkül elérhető online a teljes médiatára, amelyben 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online. A Müpa médiatárának kínálatában itt lehet böngészni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek