A jelenkori fotó egyik legérdekesebb történetmesélője érkezik a Műcsarnokba

Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye, a Budapest Fotófesztivál 2020. február 28-án negyedik alkalommal ünnepli a fotográfiát a Műcsarnokban induló rendezvénysorozatával. A Fesztivált ezúttal egy olyan kiállítás nyitja meg, amely a képzőművészet és a fotográfia, a képzelet és a valóság határán épült különleges képi világával varázsolja el a látogatókat - derül ki az intézmény honlapjáról.

Forrás: Műcsarnok/Facebook

Az alkotó, Ventura így vall projektjéről: „A történet minden egyes képe ebben a képzeletbeli Velencében készült, amelyet saját kezűleg építettem fel kicsiben. A sztori egyetlen, valóban megtörtént része a náci hadsereg és az olasz rendőrség bevonulása a gettóba 1943 decemberében."

Az Automaton Velencében játszódik a második világháború alatt, amikor a német hadsereg bevonult Észak-Olaszországba, hogy megakadályozza korábbi szövetségese elpártolását. Egy olyan történet az alapja, amelyet Paolo Ventura még a gyermekkorában hallott mesekönyv szerző édesapjától.

A kiállításhoz kapcsolódva Szarka Klára, fotótörténész, a tárlat kurátora beszélget a művésszel képzőművészeti fotográfiáiról február 29-én 18 órától. A program ingyenes, de regisztrációköteles. Bővebb információk az esemény honlapján találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek