Ünnepi programmal és világsztárokkal készül a jubileumi Budapesti Tavaszi Fesztivál

A fennállásának 40. évfordulójára készülő Budapesti Tavaszi Fesztivál világsztárokkal és a hazai művészeti élet megkerülhetetlen alkotóival ünnepel 2020. április 3. és 19. között - derül ki a rendezvény honlapjáról.

A kép illusztrációForrás: Christoph Schütz/pixabay.com

Már maga a nyitóelőadás is valódi különlegesség: a szintén négy évtizedes múltra visszatekintő legendás táncegyüttes, a Győri Balett és a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész-zeneszerző, Lajkó Félix Giselle-bemutatóval köszönti a Budapesti Tavaszi Fesztivált. Igazi szenzációnak ígérkezik Kurtág György Fin de partie (A játszma vége) című operájának magyarországi bemutatója is.

A 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a főváros legjelentősebb kulturális intézményei, játszóhelyei fognak össze, sőt 2020-ban különleges helyszínek is megjelennek majd a programban. Astor Piazzolla María de Buenos Aires című tangóoperájából Máriák városa címmel készül rendhagyó előadás, melynek a Rákóczi téri vásárcsarnok ad majd otthont, a főszerepben pedig a fesztiválhoz ezer szállal kötődő világhírű operaénekesnőt, Miklósa Erikát csodálhatja a közönség.

Formabontó koncertre készül a Makám együttes, visszatér a népi hagyományokat felkaroló Pont Fesztivál, és hamisítatlan tavaszi fesziválhangulat tölti be a fővárost: többek között újra megnyílik Budapest szívében az Akvárium Tavasz Terasz, ahol számtalan könnyűzenei koncert és gyerekprogram várja majd a kisebbeket és nagyobbakat. Bővebb információk az esemény honlapján találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek