Különleges házak és lakóközösségek jelentkezését várják erre a fesztiválra

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ 2020. május 9-10-én rendezi meg a Budapest100 programot, az egész várost megmozgató, rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált - olvasható a rendezvény honlapján.

Forrás: Daria Nepriakhina/pixabay.com

Várják azokat a budapesti lakókat és közösségeket, akik szívesen megmutatnák másoknak is a házat, ahol élnek, dolgoznak. Az épületek kortól és elhelyezkedéstől függetlenül csatlakozhatnak a programhoz.

A  különleges belső udvarok, csodás tetőteraszok, szédítő padlások és pincék ugyanúgy számot tartanak az érdeklődésre, mint a jól működő lakóközösségek és az általuk szervezett programok. 

A fesztivál során a házak önkéntesekkel közösen hoznak létre kulturális programokat: kiállítást a lépcsőházban, koncertet az udvaron vagy épp sétát a pincétől a padlásig.

A szervezésben a KÉK önkéntesei segítenek a házaknak, velük több közös találkozót szerveznek, amelyeken a részvétel ajánlott. Az aktív kapcsolattartás a ház önkéntesével szükséges a program megvalósításához. Bővebb információk a rendezvány honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek