Ezen a napon ingyen nézheti meg Szerbia egyik legnépszerűbb kiállítását

A szerb előadóművész és művészeti filmkészítő, Marina Abramovic kiállítása Szerbia legjobbjai között szerepel. Miután több országban is sikert aratott, most Belgrádban tekinthető meg. Hamarosan ingyenes belépővel zárják a tárlatot.

Egy 2010-es kiállítása idején a művésznő majdnem három hónapon keresztül, minden nap 9 órát ült a kiállítása helyszínén, hogy naponta 1000 emberrel váltson pillantást - A performansz címe: "A művész jelen van"Forrás: Wikipédia

A kiállítás Dánia, Norvégia, Németország, Olaszország és Lengyelország után érkezett meg tavaly szeptemberben a szerb fővárosba, Belgrádba. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a tárlat hazaért, hiszen a művésznő itt született és a város meghatározta alkotói tevékenységét is.

A kiállítás látogatóit mintegy 120 munka várja, amelyek felölelik Marina Abramovic egész eddigi munkásságát: képek, rajzok, fotók, objektumok, hanganyagok, videó felvételek, performanszok és filmek között lavírozhatunk. A belgrádi Kortárs Művészeti Múzeumban csaknem 62 000 látogatója volt Marina Abramović kiállításának - olvasható a Nytimes.com oldalán.

A kiállítást a New York Times beválasztotta abba a 28 kiállításba, amelyet feltétlenül meg kell nézni. A tárlat utolsó napján, január 20-án ingyen látogathatnak el a múzeumba; az intézmény 22 óráig tart majd nyitva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek