Ezen a napon ingyen nézheti meg Szerbia egyik legnépszerűbb kiállítását

  A szerb előadóművész és művészeti filmkészítő, Marina Abramovic kiállítása Szerbia legjobbjai között szerepel. Miután több országban is sikert aratott, most Belgrádban tekinthető meg. Hamarosan ingyenes belépővel zárják a tárlatot.

  Egy 2010-es kiállítása idején a művésznő majdnem három hónapon keresztül, minden nap 9 órát ült a kiállítása helyszínén, hogy naponta 1000 emberrel váltson pillantást - A performansz címe: "A művész jelen van"Forrás: Wikipédia

  A kiállítás Dánia, Norvégia, Németország, Olaszország és Lengyelország után érkezett meg tavaly szeptemberben a szerb fővárosba, Belgrádba. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a tárlat hazaért, hiszen a művésznő itt született és a város meghatározta alkotói tevékenységét is.

  A kiállítás látogatóit mintegy 120 munka várja, amelyek felölelik Marina Abramovic egész eddigi munkásságát: képek, rajzok, fotók, objektumok, hanganyagok, videó felvételek, performanszok és filmek között lavírozhatunk. A belgrádi Kortárs Művészeti Múzeumban csaknem 62 000 látogatója volt Marina Abramović kiállításának - olvasható a Nytimes.com oldalán.

  A kiállítást a New York Times beválasztotta abba a 28 kiállításba, amelyet feltétlenül meg kell nézni. A tárlat utolsó napján, január 20-án ingyen látogathatnak el a múzeumba; az intézmény 22 óráig tart majd nyitva.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!