Idén nyílik a régóta várt ókori múzeum

Korábban már írtunk a múzeumról, amire mindenki vár. A régóta készülő Nagy Egyiptomi Múzeum megnyitója az év egyik legnagyobb kulturális eseménye lesz. A múzeum befejezése több évet késett, de a közlemények szerint a komplexum már 90%-ban elkészült, és a tervek szerint 2020 utolsó negyedévében nyílik meg - adja hírül a Lonely Planet. A pontos nyitvatartási időt állítólag hamarosan nyilvánosságra hozza az egyiptomi elnök, Abdel Fatah asz-Sziszi.

A jelenlegi Egyiptomi MúzeumForrás: Ovedc/commons.wikimedia.org

A belépőjegyek áráról azonban már most lehet tudni, külföldiek körülbelü 400 egyiptomi fontért (körülbelül 7500 forint) léphetnek be, a diákoknak 50%-os kedvezmény jár, míg az egyiptomiak 60 egyiptomi fontért (körülbelül 1130 forintért) nézhetik meg a kiállításokat.

Közel 50 000 műtárgyat szállítottak már át ide a Tahrir téren található Egyiptomi Múzeumból, amely a nagyobb múzeum megnyitása után be is zár majd. Többek között a Nagy Múzeumban állítják majd ki Tutanhamon temetkezési kincseit, valamint II. Ramszesz tizenegy méter magas, 3200 éves szobrát.

Egyiptom 2020-ban több mint 15 millió turistát vár, annyit, amennyien 2010-ben, egy évvel az arab tavasz előtt érkeztek ide. A Lonely Planet Kairót nevezte a 2020 top tíz városi úti célja közül az egyiknek, a múzeum mellett az új Sphinx repülőtér megnyitása miatt is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek