Ismét nyitva Prága neorokokó operaháza

  Január 5-én, az épületben megtartott első előadás 132. évfordulóján nyitották meg a prágai operaházat a felújítások után. A gálaesten Alice Nellis rendezése ismertette meg a nézőkkel az épületben működő társulatok történetét - adja hírül a papageno.hu.

  A prágai operaházForrás: go_see/pixabay.com

  Az épület Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a Wilson vasúti főpályaudvar között található, és 2017 tavaszán kezdték el a restaurálását. A munkák során teljes egészében megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott.

  A felújítás költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

  A prágai operaház az első olyan, állami kézben lévő nagy színház Csehországban, amelyet az 1989-es rendszerváltozás után teljes mértékben felújítottak és korszerűsítettek. A Nemzeti Színház részeként működő dalszínház épületét legutóbb a 20. század hetvenes éveiben újították fel.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!