Városnéző hajó és étterem közlekedik Vietnám világörökségi helyszínén

  Amikor új éttermet próbálunk ki, nem csak a helyi specialitásokra vagyunk kíváncsiak, hanem szeretnénk ha egy eddig ismeretlen világot fedezhetnénk fel. A helyszín, az étterem designja, az atmoszféra, az apró részletek éppolyan fontosak, mint az asztalunkra tett vacsora. 

  Hue városaassettasimone / pixabay

  Egy vietnámi design ügynökség, az NH Village Architects most mindkét igényünket figyelembe vette, hogy egy olyan vendéglátóhelyet tervezzen, ahol a finom ételek mellett a helyi kultúrát is megtapasztalhatjuk.

  hiroyuki oki/allusanewshub

  A vendéglő városnéző hajó is egyben, ami a kulturális és spirituális csodáiról ismert közép-vietnámi Hue városában, a Huong folyón (más néven Parfüm-folyón) közlekedik. A faszerkezetű, bambusszal díszített építményt úgy tervezték meg, hogy a világörökségi helyszín adottságaival harmonizáljon, írja a Designboom.

  Az út egy hegyvidéki területről indul, ahol a folyómedrek mentén a helyi népi építészet példáival ismerkedhetünk meg. A folyó a Tam Giang lagúnába torkollik, közvetlenül a tenger közelében; itt a halászfalvak hátterében lemenő napban gyönyörködhetünk.

  A napközben városnéző hajó este étteremmé válik, ahol tradicionális népdalok mellett szolgálják fel a helyi specialitásokat. Még több kép a hajóról a Designboom oldalán látható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!