Kiállítás mutatja be, hogyan alakítja át a lakásokat a klímaváltozás

Az alkotók szerint az éghajlatváltozás teljesen megváltoztatja majd az emberek életét a következő 100 évben, így a napi túlélés is nehezebbé válik - számol be róla a dezeen.com. Ennek a víziónak a szellemében a lakásban olyan eszközök találhatók, melyekre az alkotók véleménye szerint a jövő emberének szüksége lehet a túléléshez: többek között házi készítésű vadászeszközök, búvárfelszerelés és mini hidroponikus farm.

Forrás: superflux.in

A Sokk enyhítése (Mitigation of Shock) című művet ezúttal a szingapúri ArtScience Múzeumban állították ki.

A lakás bejáratánál egy kajak fogadja a látogatókat, a tengerszint emelkedése miatt elárasztott utcákon történő közlekedéshez. Az ablakot alumínium redőny védi a heves viharok ellen. A belső teret különféle növényfajok, gombafélék töltik meg, sőt, még a rovarok sem hiányoznak, hogy teljes legyen az önellátó ökoszisztéma, melynek működését számítógépek optimalizálják.

A vadászatra illetve halászatra újrahasznosított elektronikus és műanyageszközök állnak rendelkezésre, például régi áramkörökből készült lándzsák. Az alkotók mindenre gondoltak, így a könyvespolcokat olyan címekkel ellátott túlélőkalauzok díszítik, mint a „Házi kedvencek, mint fehérjeforrás" vagy „Hogyan főzzük élelmiszerhiány idején", míg az elképzelt, jövőbeli újságcikkek is az élelemhiányról illetve az energiatakarékosságról szólnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek