Kezdjék az évet egy különleges matinékoncerttel!

Az újév egyik legérdekesebb matiné koncertjének ígérkezik a Concentus Musicus Wien és a Purcell Kórus közös előadása, melyet Fischer Ádám vezényel majd, 2020. január elsején 16 órakor. A matinékoncerten Bakonyi Marcell, Megyesi Zoltán és Rácz Rita tolmácsolják a mű legérdekesebb részleteit az ifjú közönségnek és Fischer Ádám tart interaktív ismertetőt.

IllusztrációForrás: Pixabay.com / klimkin

A Müpa oldalán olvasható, hogy A teremtés egy többrétegű remekműnek számít, hiszen a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetik. Haydn oratóriuma a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit. A hallgatóság láthatja maga előtt, ahogy megelevenednek a madarak, a csúszómászók, ahogy megszületnek a tengerek, hegyek, folyók, majd Isten megteremti a Napot, a Holdat, a világosságot, végül pedig az embert.

A délután 16-kor kezdődő koncerten a teltházas esti újévi hangversenyen elhangzó mű leglátványosabb részletei szólalnak meg. Az egy órás matinékoncertre még kaphatók jegyek a Müpa oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek