Kezdjék az évet egy különleges matinékoncerttel!

  Az újév egyik legérdekesebb matiné koncertjének ígérkezik a Concentus Musicus Wien és a Purcell Kórus közös előadása, melyet Fischer Ádám vezényel majd, 2020. január elsején 16 órakor. A matinékoncerten Bakonyi Marcell, Megyesi Zoltán és Rácz Rita tolmácsolják a mű legérdekesebb részleteit az ifjú közönségnek és Fischer Ádám tart interaktív ismertetőt.

  IllusztrációForrás: Pixabay.com / klimkin

  A Müpa oldalán olvasható, hogy A teremtés egy többrétegű remekműnek számít, hiszen a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetik. Haydn oratóriuma a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit. A hallgatóság láthatja maga előtt, ahogy megelevenednek a madarak, a csúszómászók, ahogy megszületnek a tengerek, hegyek, folyók, majd Isten megteremti a Napot, a Holdat, a világosságot, végül pedig az embert.

  A délután 16-kor kezdődő koncerten a teltházas esti újévi hangversenyen elhangzó mű leglátványosabb részletei szólalnak meg. Az egy órás matinékoncertre még kaphatók jegyek a Müpa oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!