Londonból Berlinbe utazik a Szegfűs Madonna

  Együtt állítja ki Raffaello öt korai Madonnáját a Gemäldegalerie berlini múzeum a festő halálának közelgő 500. évfordulója alkalmából. Az intézmény emellett kölcsön kapja a londoni National Galleryben lévő Szegfűs Madonnát is a tárlat idejére – írja az MTI.

  A híres Szegfűs Madonna, amely most Berlinben először lesz együtt látható a többi, Madonnát ábrázoló Raffaello festménnyelForrás: © The National Gallery, London/Raphael/Wikipedia

  A híres Szegfűs Madonna első ízben hagyja el a brit szigeteket azóta, hogy a londoni képtár megvásárolta azt.

  A pénteken nyíló évfordulós kiállítás az első, amelyen együtt látható a Gemäldegalerie birtokában lévő öt, Raffaellótól származó Madonna-kép, ráadásul kiegészítve a Londonból kikölcsönzött festménnyel. A kiállított hat festmény különböző változatokban ábrázolja a "Szűzanya a kisdeddel"-motívumot.

  A hat festmény egyesítésére még sohasem volt példa.

  A Gemäldegalerie berlini múzeumban tárt karokkal várják a festménytForrás: Ralf Roletschek/Wikimedia Commons

  Az április 26-ig nyitva tartó kiállítás pontos képet ad arról, milyen volt Raffaello, mielőtt a Vatikán sztárfestője lett 

  – mondta Michael Eissenhauer, a berlini állami múzeumok főigazgatója.

  A londoni National Gallery 2020 őszére tervezi a maga évfordulós Raffaello-kiállítását.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!