Félelmetes dinoszauruszok árasztották el Párizs utcát

Bizonyára sok gyerek fantáziál arról, milyen lehetett a világ a dinoszauruszok korában. De nem csak ők: az őskori hüllők a felnőttek képzeletét is megmozgatják. A populáris kultúra számos történetet szőtt az óriási lények köré, elég ha csak Steven Spielberg 93-as kasszasiker filmjére, a Jurassic Parkra gondolunk.

Julien Nonnon: The Blue Raptor2019 © Julien Nonnon/Julien Nonnon

Egy francia digitális művész, Julien Nonnon a mindannyiunkban szunnyadó gyermeket igyekszik a felszínre hozni egy karácsonyi show-val, az Őskori szafarival, aminek keretében életnagyságú dinoszauruszokkal árasztotta el Párizs utcáit az ünnepekre.

Nonnon 15 dinoszaurusz, köztük a legagresszívebb T-Rex vagy a növényevő Triceratops holografikus képét vetíti a párizsi Jardin d'Acclimatation épületeinek falaira az egyre népszerűbb video mapping technikájával. A metódus, ami a fotográfia, a videó, az építészet és a szcenográfia metszésponján helyezkedik el, a művész szakterülete.

Julien Nonnon: The Pink T-Rex2019 © Julien NONNON/Julien Nonnon

Korábban Crying animals című munkájával segítségért kiáltó állatok képét vetítette a sziklás hegyoldalakra, hogy felhívja a figyelmet az ökoszisztémák sérülékenységére.

Julien Nonnon: The Green Brachiosaurus2019 © Julien NONNON/Julien Nonnon

Ezúttal Arthur Conan Doyle, Jules Verne, vagy Michael Crichton kalandregényei, valamint Steven Spielberg filmjei inspirálták, írja a művész honlapján megosztott sajtóközlemény. Az említett referenciákat használva kiindulási alapul, Nonnon animált vetítései a pop pop-kultúra szemüvegén keresztül láttatják velünk a jura korabeli élőlények világát.

Julien Nonnon: The Yellow Para2019 © Julien Nonnon/Julien Nonnon

A vetítések mellett, amelyek január 5-ig láthatók este 6 és 10 óra között, más dinoszauruszokkal kapcsolatos programok is lesznek a városban, amelyekről itt tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek