A WWF Prado festményekkel hívja fel a figyelmet a klímaváltozásra

  A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet és a madridi Prado Múzeum közös kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatásaira.

  Joachim Patinir: Átkelés a folyón (1515-1524)Joachim Patinir/Museo Nacional del Prado

  Erről a hétfőn indult 25. ENSZ-klímaváltozási csúcstalálkozón döntöttek Madridban, ahol politikai vezetők és diplomaták találkoztak, hogy megvitassák a klímaváltozással kapcsolatos aktuális kérdéseket, írja a BBC.

  A konferenciát eredetileg Chilében tartották volna, de az ottani kormány lemondta a hetekig tartó polgári zavargások miatt.

  A találkozón négy festményt választottak ki a Prado gyűjteményéből, hogy a különböző, klímaváltozással kapcsolatos jelenségek következményeit illusztrálják.

  A spanyol barokk festő Diego Velázquez IV. Fülöpöt lóháton ábrázoló képe az emelkedő tengerszintet jeleníti meg a kampányban.

  A spanyol romantika ismert alakja, Francisco de Goya Napernyő című képe a klímamenekültek társadalmi drámáját, a németalföldi reneszánsz alkotó Joachim Patinir Sztüx vizén átkelő Kharónt ábrázoló képe pedig a szélsőséges aszály hatását a folyóra és a növényekre.

  A negyedik kép a spanyol impresszionista festő Joaquín Sorolla Fiúk a strandon című festménye, ami a fajok kihalására hívja fel a figyelmet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!