Már magyar tárlatvezetéssel is megnézheti Bécs ikonikus kiállítását

Az osztrák építész-képzőművész, Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) életművét bemutató kiállítás Bécsben, nem messze a városközponttól található az általa tervezett, messziről is felismerhető Kunst Haus Wien épületében. A ház egyedi látványt nyújt fekete-fehér homlokzatával, szabálytalan ablakkiosztásával és az emeletekről kinyúló facsemetékkel.

A múzeum épülete, a Kunst Haus WienForrás: Kunst Haus Wien

A múzeumban az angol, német, francia nyelv mellett mostantól magyar nyelvű tárlatvezetés (audio guide) is várja a látogatókat

– tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott hírlevélből.

Érdemes tehát betérni, mert a tárlat két emeleten mutatja be a művész festményeit, nyomtatott grafikáit, fali kárpitjait és épületterveit, amelyek mind a félreismerhetetlen hundertwasseri alkotójegyeket hordozzák magukon, csakúgy, mint a beltér egyenetlen padlózata vagy meg-megjelenő, majd eltűnő mozaikok. 

„Mindenkiben ott él a gyermek, aki az ember eredendő világában gyökerezik, álmai révén. A házaimmal sok ember gyerekkori álmát próbáltam megjeleníteni, ezt az „eredendőt" láthatóvá tenni – vallotta Hundertwasser.

 

A művész minden alkotása egyedi és felismerhetőForrás: Kunst Haus Wien

 A múzeumban emellett egymást érik a nemzetközi kortárs fotókiállítások, illetve a környezetvédelmet, ökológiai, urbanisztikai és társadalmi kérdéseket tárgyaló tárlatok és projektek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek