Már magyar tárlatvezetéssel is megnézheti Bécs ikonikus kiállítását

  Az osztrák építész-képzőművész, Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) életművét bemutató kiállítás Bécsben, nem messze a városközponttól található az általa tervezett, messziről is felismerhető Kunst Haus Wien épületében. A ház egyedi látványt nyújt fekete-fehér homlokzatával, szabálytalan ablakkiosztásával és az emeletekről kinyúló facsemetékkel.

  A múzeum épülete, a Kunst Haus WienForrás: Kunst Haus Wien

  A múzeumban az angol, német, francia nyelv mellett mostantól magyar nyelvű tárlatvezetés (audio guide) is várja a látogatókat

  – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott hírlevélből.

  Érdemes tehát betérni, mert a tárlat két emeleten mutatja be a művész festményeit, nyomtatott grafikáit, fali kárpitjait és épületterveit, amelyek mind a félreismerhetetlen hundertwasseri alkotójegyeket hordozzák magukon, csakúgy, mint a beltér egyenetlen padlózata vagy meg-megjelenő, majd eltűnő mozaikok. 

  „Mindenkiben ott él a gyermek, aki az ember eredendő világában gyökerezik, álmai révén. A házaimmal sok ember gyerekkori álmát próbáltam megjeleníteni, ezt az „eredendőt" láthatóvá tenni – vallotta Hundertwasser.

   

  A művész minden alkotása egyedi és felismerhetőForrás: Kunst Haus Wien

   A múzeumban emellett egymást érik a nemzetközi kortárs fotókiállítások, illetve a környezetvédelmet, ökológiai, urbanisztikai és társadalmi kérdéseket tárgyaló tárlatok és projektek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!