Osztrák képzőművészek mesélnek a testről Újvidéken

Corpus Delicti" címmel nyílt meg osztrák művészek kiállítása az újvidéki SULUV galériában. A tárlat középpontjában az emberi test áll.

A projekt nem a test egészére összpontosít, csupán annak egyes töredékeire, részeire és árnyékaira - írja a 021.rs, újvidéki hírportál.

A művészek a testrészeket ábrázolják - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Expensive

A kiállítás olyan témát boncolgat, amely örök kihívást jelent az alkotóknak: a testet ugyanis sokan az örökös sóvárgás tárgyának tekintik, amit művészi eszközökkel sosem birtokolhatnak igazán - emelte ki a kiállítás egyik vezérfonalát Erik Oliver Anders, a tárlat kurátora.

A bécsi művész és kurátor 2009 és 2012 között galériát vezetett az osztrák fővárosban, 2018-ban megalapította a „Global Affairs of Art" nevű szervezetet, most pedig Újvidékre is elhozta a különleges alkotásokat.

A kiállítás plakátjaForrás: SULUV Galerija/facebook.com

A kiállítást november 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők az újvidéki Mihajlo Pupin sugárút 9. szám alatt, a művek között láthatják Viktoria Popova, Michael Hedwig, Peter Kauders, Claudia Christof, Gerhard Aba, Jančić Zec Željko, Thomas Nemec és Anton Herzi alkotásait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek