Elveszített lényegüket keresik a Velence-szerte látható utazószobrok

Bruno Catalano Utazók (Les Voyageurs) című bronzszobrai a teljességet kereső vándorok. Velence különböző pontjain állnak, emlékekkel teli bőrönddel a kezükben, mint akik nemrég érkeztek, de hamarosan indulnak is tovább.

A Biennálé-kertek bejárataAlMare/Wikipedia

A szobrok szembetűnő jellegzetessége, hogy törzsük egy része hiányzik: a töredezett figurák úton lévő egyének, akik az elveszített alapvető lényegüket, saját teljességüket keresik.

A marokkói születésű művész az 58. Velencei Biennálé alkalmából, a Ravagnan Galleryvel közösen 30 darabot állított ki Velence ikonikus helyein az Utazók (Les Voyageurs) című sorozatának legutóbb készült darabjai közül.

Catalano utazói bizonyos szempontból saját életét tükrözik vissza, írja a My Modern Met. A Marokkóban született művészt és családját ugyanis a '70-es években Marseille-be száműzték. Az ekkor még tinédzser Catalano életében mély nyomokat hagyott ez az életesemény.

Marokkóból jövet én magam is cipeltem azokat az emlékekkel teli bőröndöket, amelyeket olyan gyakran megjelenítek. Ezekben nem csak képek vannak, hanem tapasztalatok és vágyak is: a gyökereim, mozgásban."

A helyspecifikus alkotások november 24-ig láthatók Velence-szerte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek