Zsidó vicceket is mesélnek a közelgő Kulturális Fesztiválon

Izgalmas előadások, kiállítások és koncertek várják az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál látogatóit Szabadkán.

Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október 23-án kezdődik a felújított szabadkai Zsinagógában, a nyitórendezvényen A klasszikus zene gyöngyszemei című hangversenyt hallgathatják meg az érdeklődők.

Szabadkai zsinagógaForrás: Travelo / Készítette: Cérna Lenke

A változatos programok között minden generáció megtalálhatja a saját korosztályának szóló eseményeket, az általános és középiskolásoknak éppúgy kellemes kikapcsolódást nyújthat a rendezvény, mint a családoknak. 

Idén egész estét szentelnek Eugen Verbernek, a Szabadkán született judaistának, aki héberről, jiddisről és arameusról fordította szerbre a zsidó vallás és kultúrtörténet fontos szövegeit, neki köszönhető többek között a kumráni kéziratok, illetve a talmud töredékeinek átültetése. Bane Popović, a Belgrádi Zsidó Hitközség kiemelkedő tagja zsidó vicceket fog mesélni a zsidó humornak szentelt esten a Szabadkai Zsidó Hitközség dísztermében.

A fesztivál előadásai díjmentesen látogathatóak, azonban regisztrációhoz kötöttek: a jegyek az egyes előadásokra a zsinagóga bejáratánál vehetők fel október 16. és 19. között 10-től 12 óráig, illetve délután 4-tól 6-ig. Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október 31-én egy szerb nyelvű színházi előadással zárul. A fesztivál programja a Szabadkai Zsidó Hitközség honlapján olvasható - írja a vajdasági Pannon RTV.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek