Ősi sírkamrák tárulnak fel a Király utcában

  Tutanhamon sírját majdnem 100 éve fedezték fel. A közelgő jubileum alkalmából November 8-án Tutanhamon rejtélye és kincsei címmmel kiállítás nyílik a Király utca 26. szám alatt lévő Komplexben.

  Tutanhamon aranytrónjának támlájaWikipedia

  A kiállítás látogatói a sír csodálatos kincseiről készült másolatokat abban a formában tekinthetik meg, ahogyan azt Howard Carter brit régész 1922. novemberében megtalálta - írja az artnews.hu.

  A sírkamrák egymás után tárulnak fel a múzeumlátogató előtt: a sír őrzői, a fekete sakálszobrok, az elhunyt belső szerveit tartalmazó kanopusztrató-szekrény, az usébti, azaz szolgaszobrok mind úgy lesznek elrendezve, ahogyan felfedezésük pillanatában álltak.

  A 2200 négyzetméteres tárlaton kiállított kegytárgyak másolatait neves egyiptológusok ellenőrzésével készítették, emellett pluszanyagokkal is találkozhatnak a látogatók az 1000 kiállítási tárgy mellett. A tárlat 2020. március 1-ig tekinthető meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!