Budapest után az osztrák főváros is közösségi média-barát múzeumot nyit

Budapest után Bécs is úgy döntött, hogy Instagram-barát múzeumot nyit a közösségi médiától függő fiatalok számára. A múzeumban minden megtalálható lesz, ami a tökéletes szelfi elkészítéséhez kell: interaktív terek, élénk színű falak, virágos díszítés, mókás tárgyak, írja a BBC.

Illusztráció a budapesti Museum of Sweets and Selfies oldalárólszelfimuzeum.hu

"A múzeumba látogató fiatalok száma csökkent, ezért megpróbáljuk ezt a közösségi médián keresztül orvosolni." – meséli Petra Scharinger, a nofilter_museum társalkotója. "Inkább az interneten élnek, ahelyett, hogy a való világgal lépnének kapcsolatba."

Angliában például tíz tinédzser közül kilenc használ valamilyen közösségi média oldalt, mint az Instagram, a Facebook vagy a Whatsapp, írja az újság.

A múzeum tele van interaktív terekkel, amelyek arra invitlják a látogatókat, hogy jól érezzék magukat. Ez pontosan 24 különböző szobát jelent, ahol különféle színű falak előtt fényképezkedhetnek.

Lesznek kis labdákkal megtöltött terek, virágos falak, csillogó konfetti, és egy szoba, hamis ételekkel, például macaronnal és cupcake-ekkel.

"Azt hiszem, ez a múzeumok jövője" - mondta Scharinger. A lényeg az, hogy ez nem csak a szefizésről szól, hanem arról is, hogy az emberek jól érezzék magukat, és hogy interakcióba léphetnek a művészettel."

"Az emberek sok időt töltenek a telefonjukon, és ezért próbáljuk meg ezt valami valóssal és valami szórakoztatóval kombinálni. De nem hiszem, hogy a mi felelősségünk hogy oktassuk is őket" - tette hozzá.

A múzeum ideiglenes; Scharinger valamit társ-kurátor Nils Peper remélik, hogy más városokban és országokban is bemutathajták majd installációjukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek