A világhírű tenor fotóművészként is debütál a ma induló művészeti vásáron

  Huszonöt ország ötszáz művészének több ezer alkotását vonultatja fel csütörtöktől vasárnapig a Millenáris Park csarnokaiban a 9. Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár, melynek idei díszvendége Oroszország.

  A budapesti vásárra Londonból, New Yorkból, Milánóból, Párizsból, Berlinből, Bécsből, Moszkvából és Madridból is érkeznek alkotók. Oroszországból mintegy ötven művész alkotásai érkeznek, az ART.RUS művészeti fesztivál pedig Budapest más helyszíneit is bekapcsolja a programba. A legismertebb orosz képzőművészek közé tartozó Oleg Kulik egy kifejezetten az Art Marketre készített performansszal jelentkezik, a Léna&Roselli standja pedig Kulik Velencei Biennálén is bemutatott fotósorozatát állítja ki.

  Art Market BudapestForrás: Art Market Budapest/Facebook

  Az Art Market városszerte 50 kísérőprogrammal várja a közönséget, a legendaként tisztelt, 86 éves olasz mester, Michelangelo Pistoletto például Harmadik Paradicsom elnevezésű, több napos projektjével érkezik.

  A rendezvénysorozat ArtPhoto Budapest címmel külön szekciót szentel a fotóművészetnek. A nemzetközi sztártenor, José Cura itt mutatkozik be először fotóművészként művészeti vásáron, de kiállít a Lucien Hervé Alapítvány, és látható lesz az Art Baselről érkező Bauhaus Contemporary című válogatás is.

  A vásárhoz hagyományosan művészetpedagógiai programok is kapcsolódnak, melyeken éventekörülbelül ezer fiatal vesz részt, most újdonságként már az óvodás korosztály és másként fejlődők is.

  Idén az Art Market első, csütörtöki napja lesz ingyenes a nagyközönség számára, a művészeti vásár részletes programja az esemény honlapján olvasható, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!