Izgalmas programokkal vár szombaton a Pozsonyi Piknik Újlipótvárosban

Egzotikus japán dob, népzene, zsidó gyökereken alapuló rockzene, abszurd komédia és gyerekprogramok várják a látogatókat az idén 11-ik alkalommal, Újlipótvárosban megrendezésre kerülő civil kulturális rendezvényen, a Pozsonyi Pikninek.

Pozsonyi Piknik 2013-banPásztor Csaba/Pozsonyi Piknik/Facebook

A szeptember 7-én, szombaton tartott esemény programjai a hagyományokhoz híven idén is ingyenesek lesznek. A szervezők az Újpesti rakpart, a Pozsonyi út, a Jászai Mari tér és a Szent István Park közötti területre invitálják azokat, akik piknikezéssel, tartalmas kulturális programokkal és finom ételekkel szeretnék tölteni a hétvégét, írják a rendezvény honlapján.

Az összművészeti fesztiválon tematikus utcák, koncertek, színházi és irodalmi előadások, klasszikus és világzenei koncertek és gyerekprogramok is lesznek.

A Rakpart Nagyszínpadon fellép többek között a József Attila Színház Lila akác című előadásával, de kint lesz a Vígszinház is, a Budapesti Operettszínház pedig Menyasszonytánccal és a Csárdáskirálynővel készül. A délelőtti órákban a japán dobok egzotikus világa is megelevenedik.

A Fidelio Színpódium láthatjuk majd az elgondolkodtató szövegekkel és fülbemászó dallamokkal jellemezhető pop/rock zenekar az Ed Is On, valamint a zsidó, yiddish és klezmer gyökereken alapuló modern rock zenét játszó STETL Zenekar koncertjét, a Gólem Színház Lefitymálva című abszurd komédiáját, de fellép a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszaka is.

A Radnóti utca és a Rakpart zöldterületén gyerekprogramok lesznek, a Tündérkert Gyerkőc színpadon reggeltől kora estig várják majd a családdal érkezőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek