A csend és a spiritualitás hatja át a háromnapos fesztivált

  Péntek este kezdődik a Pannonhalmi Bencés Főapátság háromnapos művészeti fesztiválja, az Arcus Temporum, amelynek kiemelt vendége ezúttal Gidon Kremer hegedűművész. A 15. alkalommal megrendezendő programsorozat a csend és a spiritualitás köré szerveződik.

  Pénteken este 19.30-tól Gidon Kremer lett hegedűművész az általa alapított Kremerata Baltica kamaraegyüttes zenészeivel közösen ad koncertet a bazilikában. Az este folyamán Weinberg, Kancheli, Golijov és Sosztakovics művei is felcsendülnek. 21.30-tól a Moment's Notice koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a főapátság koncerttermében. A Gőz László, Lukács Miklós és ifj. Kurtág György által alkotott trió előadása a rögtönzésen alapul.

  Forrás: Pexels /Pixabay

  Szombaton már délelőtt is különleges művészeti programokra invitálnak a szervezők, például a világhírű magyar fotográfus, Lucien Hervé özvegyével, Judith Hervé-vel hallgathatnak meg egy beszélgetést az érdeklődők. Délután Gálffi László harminc év után ismét színpadon tolmácsolja Rimbaud Egy évad a pokolban című versciklusának részleteit, amelyet személyes élményeiből szőtt előadással egészít ki. A napot Gidon Kremer sétálókoncertje zárja a koncertteremben, ahol Weinberg és Sosztakovics művei kerülnek közönség elé.

  Vasárnap délelőtt a Boldogasszony-kápolnában, majd kora délután a bazilikában lesznek koncertek, írja az MTI.

  A fesztivál eseményeit a három nap alatt a csend és spiritualitás köré szőtt különleges szerzetesi programok egészítik ki. A részletes program a fesztivál honlapján olvasható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!