Szent István ünnepén beláthatjuk az egész történelmi Magyarországot

  A Szarvasi Mini Magyarország makettpark 2019. augusztus 20-án ismét ünnepi díszbe öltözik és a Békéscsabai Jókai Színház színészeinek és a Színitanház hallgatóinak köszönhetően életre kel. A színészek és színészhallgatók egy rendhagyó ünnepi műsor keretében, korhű jelmezekben játszanak el rövid, zenés, történelmi jeleneteket, élő zenével, ismert műdalokkal.

  Forrás: Mini Magyarország Szarvas

  Az interaktív utcaszínházi jelenetek 2019. augusztus 20-án egész nap óránként ismétlődnek, 10.00 – 16.00 óra között a Mini Magyarország makettparkban. A közönség és a színtér között elmosódnak majd a határok; a színészek az emberek között alakítják ki a színpadot és a nézőket is bevonják Szent István trónra kerülésének, koronázásának történetébe.

  A nemzeti ünnep tiszteletére, az ország legnagyobb szabadtéri Szent Korona installációja – amit 2015-ben avattak fel a parkban – új díszben pompázik majd. Ez a mintegy 3,5 méter átmérőjű korona-installáció a történelmi Magyarország közepét jelképező dombon áll, ahol a látogatók a korona alá lépve beláthatják a történelmi Magyarország egészét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!