Megnyitották a Buckingham-palotát a látogatók előtt, amíg a királyi család nyaral

Ha szeretnénk bejárni a világ leghíresebb királyi rezidenciáját, akkor érdemes a következő hetekben Londonba látogatni. A királyi család ugyanis jelenleg Skóciában nyaral, így a Buckingham-palotának még a tróntermébe is bejuthatunk.

A királynő és a családja szeptember végéig a balmorali rezidenciájukon tartózkodik, és így egy négy és fél órás túra keretében megnézhetjük a Buckingham palotának azokat a részeit, amiket év közben zárva tartanak, írja a Lonely Planet.

Buckingham-palotawww.royal.uk

A túra végigvezet a királynő művészeti galériáján valamint a királyi istállókon, ahol régi hintókat láthatunk. Kiállították többek között azt az Arany Állami Hintót is, amit először 1821-ben használtak IV. György brit király trónra lépésekor, majd azt követően az összes koronázási ceremónián.

A trónterem mellett megnézhetjük a báltermet és azt a szobát, ahol a királynő a vendégeit fogadja. Ez utóbbi a legnagyobb helyiség a palotában, és felavatási ceremóniákon és állami vacsorákon használják.

A túra egy sétával végződik a kertben. A palotában az angol és francia bútorok mellett olyan világhírű képzőművészek alkotásaival találkozhatunk, mint Canova, Rembrandt, Rubens vagy Canaletto. De minden évben rendeznek időszakos kiállításokat is. Idén Leonardo da Vinci van soron, halálának 500. évfordulója alkalmából, és Viktória királynő, aki pont 200 évvel ezelőtt született.

A belépőket előre le kell foglalni. A teljesárú jegy 45 fontba kerül, míg 60 éven felülieknek és diákoknak csak 40 fontba kerül, 17 éven aluliaknak azonban ingyenes a belépés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek