Kápolnásnyék Munkácsyt és társait látja vendégül a nyáron

  A kápolnásnyéki Halász-kastély kiállításán a Kovács Gábor Gyűjtemény válogatott darabjait láthatja majd a közönség 2019. július 20-tól. A Markó, Mednyánszky, Munkácsy... című tárlaton a 19. század magyar festészete mutatkozik be.

  Forrás: Halász-kastély / Facebook.com

  A Velencei-tó térségében található, 2016-ban átadott, és teljesen megújult kastélyban sok színvonalas kiállításnak adott már otthont és parkjában is egymást érik a zenés, kreatív programok. Ezen az új kiállításon azonban a klasszikus szépségeszményt kifejezésre juttató, természetelvű tájfestészet remekei lesznek láthatók. A kollekció pedig végigvezeti majd a látogatót a magyar festészet történetének egyik legizgalmasabb évszázadán, felvonultatva a 19. század művészetének összes fontos stílusirányzatát a klasszicista kezdetektől a romantika és a realizmus térhódításán át egészen a századvég naturalizmusáig.

  A kiállításon láthatók lesznek többek közt Barabás Miklós, Mednyánszky László, Munkácsy Mihály, Paál László, Székely Bertalan és Vaszary János válogatott remekművei.  

  A Kovács Gábor Gyűjtemény egyébként jelenleg is folyamatosan gyarapodik és a legrangosabb magyar magángyűjtemények sorába tartozik – olvasható a kastély Facebook oldalán. A tárlat 2019. november 10-ig látogatható, hétfő kivételével minden nap nyitvatartási időben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!