Áriáktól hangos a Fertőrákosi Barlangszínház

A nyári szezon egy 2019. július 5-i Puccini operával és egy egy szombati Mozart darabbal folytatja a Fertőrákosi Barlangszínház. Puccini Bohémélet című operáját a Kassai Állami Opera viszi színpadra olasz nyelven. Mimi szerepében Lucie Kaapárková és Janette Zsigová, Rodolfo szerepében pedig Jaroslav Dvorsky és Jozef Gráf lesz látható. A karmester Maroa Potokár és Jan Novobilsky lesz.

Forrás: shutterstock.com

Másnap, 2019. július 6-án a Co-Opera szervezésében, a Győri Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház koprodukciójaként, Szabó Máté rendezésében mutatják be Mozart Figaro házassága című vígoperáját. Mivel a visszajelzések azt mutatták, hogy a közönség a magyar nyelvű előadások irányába billenti a mérleg nyelvét, így a vígoperát magyar nyelven, német felirattal mutatják be.

Vasárnap délután folytatódik a Soproni Szimfonikusok kamarazenekarának Ötórai Hangoló című klasszikus kamarazenei koncertsorozata, amellyel a zeneszerző, karmester, zongoraművész és pedagógus Dohnányi Ernő előtt tisztelegnek.

A tíz alkalomból álló sorozattal a szervezők nem titkolt célja, hogy a barlang látogatóihoz is eljuttassa a komolyzene szeretetének üzenetét. A koncertek jellemzően tanítási óra hosszúságúak, és Dohnányi darabjai mellett minden koncerten felcsendülnek a régióhoz kötődő két zeneszerző, Haydn és Liszt művei is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek