Szabadtéri népzenei koncertre és táncházra hív a Benczúr Kert

Szerda esténként öt alkalommal lesz élő népzene a Benczúr Kerti Esték helyszínén. A házigazda minden alkalommal a Halmos Béla Program kuratóriumának egyik tagja lesz. Az első, 2019. június 12-i est házigazdája Virágvölgyi Márta, aki a Rézhúros Bandát választotta fellépőnek. Az Üllésről származó banda legtöbb tagja a néptáncon keresztül találkozott a népzenével és a népművészettel, és szeretnének minél jobban elmélyülni a gazdag örökségben. Elsősorban táncházzenészeknek vallják magukat.

Forrás: shutterstock.com

A második estet június 26-ára tervezik. A házigazda Berán István lesz, az ő választottja pesig a hagyományos magyar népzenét játszó budapesti Magos együttes, ami a népi kultúra zenei hagyományait műveli és adja tovább. Két héttel később, július 10-én Sipos Mihály, a Muzsikás prímása programjában az Erdőfű játszik.

Július 24-én Árendás Péter lesz a házigazda, a színpad pedig a Halmos Béla vándor-díjas prímás, Horsa István által alapított Horsa Bandáé. A programsorozatot 2019. augusztus 7-én az Eredics Gábor által kiválasztott Babra zárja. A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő zenekarban tambura, klarinét és harmonika is hallható majd. A koncertek után szabadtéri táncház lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek