Történelmi filmeket vetítenek három napon át Galambóc várában

  Festői környezetben nyitotta meg ismét kapuját a felújított Galambóci vár, amely most négy napig a történelmi filmvetítéseknek ad otthont. Június 6-án kezdődik a Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál a szerb nevezetesség falai között -írja a szerb Turistički Svet  utazási hírportál.

  Galambóci várForrás: Shutterstock / Készítette: PavleMarjanovic

  A Duna szerbiai szakaszának legjelentősebb várromja három napon át fogadja a történelmi filmek szerelmeseit. Ez nagy esemény a balkáni régióban, hiszen hasonló témájú és méretű filmfesztivált csak a horvát Rijekán szerveztek az elmúlt 6 hat évben.

  A fesztivált első két napján Szerbia történelméről láthatnak filmeket, a harmadik napon a Földközi-tengert és a mediterrán térséget mutatják be, majd a Fekete-tengeren zajló történelmi mozzanatok egy érdekes morzsáját is a filmvászonra viszik. Utolsó nap, azaz június 9-én a sporttörténelm is sorra kerül egy izgalmas és drámai szerb filmmel.

  Az "Ispod površine" elnevezésű rendezvény célja, hogy idén minél jobban sikerüljenek a programok, és hogy jövőre még nagyobb eseménnyé nőhesse ki magát a fesztivál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!