Négy ország színdarabjai költöznek a Duna-parti színházi sátorba

  Július 4. és 7. között a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón szlovák, lengyel, cseh és magyar társulatok darabjait nézhetik meg az érdeklődők Vácott. A színházjegy mellé fesztiválbelépő is jár, vagyis az előadások után a nézők ingyen mehetnek a koncertre.

  CHOREA Színház: Jan tragédiájaForrás: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

  A színházi programok már június 30-án elkezdődnek a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Székely Csaba Semmit sem bánok című előadásával. A nyitóelőadás még a Váci Dunakanyar Színházban lesz látható, ezután a színdarabok kiköltöznek a Duna-partra, egy különleges hangulatú színházi sátorba. Július 4-én pedig a kaposvári Csiky Gergely Színház Koncert, avagy semmi sem tökéletes című darabjára lehet beülni az esti fesztiválozás előtt.  

  Csiky Gergely Színház Koncert, avagy semmi sem tökéletes című darabjaForrás: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

  Másnap a Slovácké Színház társulata egy autizmussal élő férfi történetén keresztül olyan kérdésekkel
  szembesíti a nézőket, hogy mi a normalitás határa, egyáltalán mi az, hogy normális, és vajon miként tudunk boldogan élni. Július 6-án a kassai Na Peróne Színház szintén sztereotípiákat döntögető, feszültséggel átitatott színművel érkezik. Július 7-én a lengyel CHOREA Színház Jan tragédiája című előadását viszi Vácra. A darab alapja a lengyel nyelv egyedülálló emléke, egy korai barokk szöveg, ami a vásári színház hagyományát eleveníti fel. A programról bővebben a fesztivál weboldalán és Facebook-oldalán olvashatnak.

  A külföldi előadásokat eredeti nyelven, magyar nyelvű felirattal és szinkrontolmácsolással játsszák.

  A VéNégy színházi sátra után pedig irány a koncert! A fesztivál idei fellépői többek között a Tankcsapda, a Follow The Flow, Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál és a Margaret Island szerepel, de számos kevésbé ismert zenekar is bemutatkozik a V4-es országokból.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!