Szuper új múzeumgyűjtő oldal indult

ViMuseo.com, ez a neve annak a német gyártmányú weboldalnak, ami globális szinten segítséget fog nyújtani a múzeumok rajongóinak. Európában 44 ország 20 ezer múzeumát gyűjtötték össze, de az Egyesült Államokból is feltöltöttek a platformra 30 ezret. Abban reménykednek, hogy az évi 2 milliárd múzeumlátogatás velük egyszerűbben lesz tervezhető.

Sok ország sok múzeuma van fenn a neten többnyelvű, érthető és kezelhető honlappal, de ennél sokkal több sajnos nem rendelkezik ilyennel. Így sok kiállítótérről nem tud az ember hiteles információkat szerezni, úgy mint jegyár, kedvezmények, nyitvatartás, megközelítés, akadálymentesség stb. Michael Sametinger, az üzemeltető Museumsfreund GmbH ügyvezetője elmondta:

Célunk, hogy valóban összegyűjtsük az összes múzeumot és kiállítást a világon a ViMuseón, és hogy minden múzeumnak megadjuk a lehetőséget, hogy világszinten megmutassa magát információkkal és képekkel.  

Vimuseo.comForrás: Vimuseo.com

A site-on könnyen lehet majd keresni: csak beütjük, hol tartózkodunk vagy hol leszünk, és a ViMuseo megmutatja, hova érdemes menni tárlókat nézni (érdekes, hogy Magyarország még nincs feltöltve öt másik európai állammal együtt). Arra is szűrhetünk természetesen, mi érdekel minket, így egy geológia-fannak nem fognak kortárs művészetet ajánlani. Azzal is szűkíthetjük a találati listát, hogy milyen messze vagyunk hajlandók elmenni egy kiállításért. A német az oldal alapnyelve, de a tetején lévő mini világtérképpel akár angolra is átállhatunk.

 

Hogy kicsit közösségibb legyen az egész, a ViMuseón a látogatók is információt cserélhetnek az egyes helyekről, értékelhetik azokat, esetleg kedvenceket jelöljenek meg.

A közlemény szerint hatalmas munkamennyiség áll az oldal elindítása mögött, amiben múzeumi és művészeti szakértők, dizájnerek, programozók vettek részt három év alatt. Sok európai országban nincs is központi hivatal, ami számon tartaná a múzeumokat, ez külön nehézséget jelentett. A terjeszkedés folytatódik, szeretnék a 100 ezer múzeumot elérni az év végéig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek