A Dóm téri csillagok alatt hallhatják Shakespeare szerelmi vallomását

 A Szegedi Szabadtéri Játékok Shakespeare-sorozatához idén egy különleges darab csatlakozik: A 2019. július 12-én debütáló Szerelmes Shakespeare romantikus komédia egy egészen más módon vetíti a közönség elé a halhatatlan szerző alakját – írják a sajtóközleményben.

A képen Nagy SándorForrás: szegediszabadteri.hu

A Dóm téren bemutatott színpadi verziót Szirtes Tamás rendezi; az ifjú Shakespeare, vagyis Nagy Sándor múzsája Petrik Andrea lesz, aki a kecses Violát alakítja. Az ifjú drámaóriás szerelmi és írói kalandjait bemutató romantikus komédiában olyan nagyszerű művészek játszanak még, mint például Csákányi Eszter, Pál András, Zöld Csaba, Szerednyey Béla és Sáfár Mónika.

A képen Petrik Andrea és Pál AndrásForrás: szegediszabadteri.hu

Az Erzsébet-kort idéző, gazdag látványvilágban – Rózsa István díszlet- és Rományi Nóra jelmeztervező munkája – pergő gyorsasággal követik egymást az események. Nemcsak a fiatal drámaírót ismerhetik meg, hanem az ő lenyűgöző életterét, a színházat is: Szerednyey Béla Henslowe-t, a színháztulajdonost alakítja, Zöld Csaba a főhős pályatársát, Marlowe-t játssza. Ned Alleynt, a Shakespeare-korabeli színház egyik sztárjának alakját Nagy Balázs kelti életre, Burbage-t, a Globe leghíresebb színészeinek egyikét pedig Magyar Attila alakítja. A Rómeó és Júliát ihlető szerelem történetét Gulyás Levente zenéje szövi át.

A képen Veress Zsuzsanna, Csákányi Eszter és Váradi ÉvaForrás: szegediszabadteri.hu

A Madách Színház hatalmas szereplőgárdával színre vitt produkcióját két estén, július 12-én és 13-án láthatják a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek