Tíz élő MET vetítésnek is örülhetünk az idén

A 2019/20-as MET Live in HD évad különlegessége, hogy a program gerincét adó három Puccini-opera mellett három 20. századi mű is szerepel az élőben közvetített 10 produkció között - közölte az MTI. Az évad október 12-én indul Puccini Turandotjával Zeffirelli rendezésében, a címszerepet Christine Goerke énekli. A Pillangókisasszonyt november 9-én láthatjuk, a darabot Anthony Minghella állítja színpadra. A Tosca 2020. április 11-én lesz látható, Anna Netrebkóval a főszerepben.

Verdi - La TraviataForrás: Jonathan Tichler / Met Opera / Facebook.com

Philip Glass 1983-ban írt Ekhnaton című operáját november 23-án közvetítik Phelim McDermott rendezésében. Az osztrák Alban Berg Wozzeck című műve január 11-én tekinthető meg, a címszerepben a svéd Peter Mattei-vel. Február 1-jén közvetítik a Gershwin-testvérek Porgy és Bess című darabját Eric Owens és Angel Blue címszereplésével.

A további kínálatban szerepel Massenet Manonja, amelynek október 26-án lesz az élő közvetítése. Händel antik Rómában játszódó barokk operája, az Agrippina a jelenkorba helyezve kerül elénk február 29-én. Wagner A bolygó hollandi című művét március 14-én közvetítik Sir Bryn Terfellel a főszerepben. Az évad élő közvetítéseinek sorozata 2020. május 9-én Donizetti Stuart Máriájával zárul.

Forrás: urania-nf.hu / Facebook

A MET-évad kiegészítéseként a karácsonyi időszakban idén is levetítik A varázsfuvola rövidített változatát, amely a MET élő közvetítéseinek sorát nyitotta 2006-ban, és amelyben Miklósa Erika öltötte magára az Éj Királynője szerepét. A MET Nyár 2019 válogatásban, júniusban és júliusban korábbi öt emlékezetes Metropolitan-operaelőadást vetítenek felvételről, amelyekre már elkezdődött a jegyárusítás.

Újra látható lesz a mozivásznon a 2016/17-es évadból Gounod Rómeó és Júliája, a 2013/14-es évadból Puccini Bohémélete, valamint a 2006/7-es évadból - az operaközvetítések első évéből - A sevillai borbély Rossinitől. A 2018/19-es évadból Saint-Saëns Sámson és Delilája és Verdi Aidája került bele a nyári válogatásba.

A jegyelővétel április 16-án kezdődik az Uránia jegypénztárában, majd április 17-én 0 órától online is elérhetővé válnak a belépők. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek