Igazi régiségekre, antik kincsekre lehet vadászni márciusban a Millenárison

Bútor, csillár, ékszer, festmény, grafika, numizmatika, óra, porcelán és kerámia, szőnyeg, textíliák és vallási tárgyak – többségében ezek között lehet majd válogatni az Antik and Art Budapest nevű vásárral egybekötött kiállításon. A Millenárisra szervezett rendezvényen március 21. és 24. között a magyar műtárgypiac legnevesebb szereplői képviseltetik magukat, ahova az amatőr és a profi érdeklődőket is várják.

Forrás: Judit Szekely Stylefoto.hu / Antik and Art Facebook

A kiállítóktól a helyszínen nemcsak szakmai tanácsot lehet majd kérni, de ingyenes érték- és ékszerbecslést is igénybe lehet venni náluk. Az eseményt tíz évvel ezelőtt rendezték meg először, de idén a szervezők egy edukációs küldetést is felvállaltak hozzá, amely szerint ezen a rendezvényen a műkedvelőket és a kereskedőket szeretnék közelebb vinni egymáshoz, miközben a műgyűjtés értékteremtő szerepére is felhívják a figyelmet.

A rendezvény ideje alatt számos, a műpiacot érintő, ingyenes előadáson vehetnek részt a látogatók. Előadást tart például Virág Judit és Kelen Anna művészettörténész, Makláry Kálmán festő-grafikus, Rockenbauer Zoltán etnológus-művészettörténész, illetve Barki Gergely és Ferenczy Bálint művészettörténész – olvasható a szervezők közleményében. 

Forrás: Antik and Art Facebook

A helyszínen egy olasz jellegű étterem illetve egy bor- és kávébár működik majd, miközben a kiskorúakat ingyenes játszóházzal és kézműves foglalkozásokkal várják. De berendeznek majd több pihenősarkot is, ahol ugyanúgy lehet olvasgatni, mint egy kiállítóval kötetlenül beszélgetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek