Ma indul a 100 óra csillagászat című programsorozat

  Csütörtöktől vasárnapig tart a 100 óra csillagászat elnevezésű sorozat, melyet a Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) megalapításának 100. évfordulójának alkalmából rendeznek meg, olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján.

  Országszerte lesznek programok négy napon és három éjszakán át, az eseményre több mint 70 országban körülbelül 700 rendezvényt regisztráltak. Magyarországon a tudományos intézményektől a lelkes amatőrökig mindenki bemutatót tart majd. Ez utóbbihoz, melyet „járdacsillagászatnak" is neveznek, a honlapon is sok tippet adnak a szervezők mindazoknak, akik szeretnének saját programot  szervezni.

  Éjjel-nappal lesznek majd programokForrás: Free-Photos/Pixabay

  A kezdő esemény csütörtökön, azaz ma délután 16.00 órakor lesz Zalaegerszegen, ahol a látogatók virtuális túrát tehetnek a Naprendszerben. De lesznek majd távcsöves bemutatók többek között Baján és Óbudán, Csillagparty Miskolcon, csillagles Galyatetőn és budai csillagséta a Citadella környékén. A részletes programok megtalálhatóak az egyesület honlapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!