Ezek a londoni kiállítások várják 2019-ben

Londonban, 2018-ban a kortárs képző- és festőművészeké volt a főszerep. 2019-ben azonban a legtöbb múzeum visszatér a klasszikusokhoz, a kulturálisan fontos műremekekhez és alkotókhoz. A tárlatokon láthatnak majd érdekes fotográfiákat, filmes legendák munkásságát és művészettörténeti kiállításokat is Rembrandt fényjátékától Gauguin portréiig. 

A Tate Britain múzeumForrás: Tony Hisgett / Magnus Manske

Van Gogh és Britannia

Tate Britain múzeumban március végétől egy olyan nagyszabású tárlatot láthatnak, ahol a festő műveinek legnagyobb gyűjteménye jelenik meg. A múzeum hírei szerint ekkora számban már évtizedek óta nem volt együtt ennyi Van Gogh kép. A festményeken keresztül a kurátorok szeretnék bemutatni, miként hatott Britannia a festőre és a festő a brit alkotókra. A kiállításon láthatnak majd még műveket Francis Bacon-től, David Bomberg-től és John Constable-től is.

A kiállítás megtekinthető: 2019. március 27-től 2019. augusztus 11-ig, a Tate Britain múzeumban. tate.org.uk

Tahiti nő virággalForrás: Paul Gauguin / wikipedia.org

Gauguin portréi

A londoni Nemzeti Galéria (National Gallery) egy olyan egyedülálló kiállítás színhelye lesz, amilyen még nem volt máshol a világon. A brit fővárosba érkeznek ugyanis a francia festő Paul Gauguin portréi. A legtöbb kép a művész életének késő szakaszából való, melyek jól mutatják majd, miként frodult Gauguin az impresszionizmus irányából a szimbolizmus felé.

A kiállítás megtekinthető: 2019. október 7-től - 2020. január 26-ig a Nemzeti Galériában. nationalgallery.org.uk

Önarckép 1949-ből egy Leica III. fényképezőgéppel a LOOK Magazin fotózásánForrás: LOOK Magazine Collection / Stanley Kubrick

Stanley Kubrick: A kiállítás

A rendkívül hatásvadász Design Múzeumba érkezik Stanley Kubrick "jövőbe látó " filmrendező nagyszabású kiállítása, mely önarcképeken, filmes fotókon, relikviákon keresztül meséli el a filmkészítés folyamatát. A termekben olyan Kubrick klasszikusok kelnek életre, mint a Ragyogás, a Mehanikus narancs, a 2001: Űrodüsszeia, vagy a Tágra zárt szemek. Bár az early bird jegyek már elfogytak a kiállításra, 2019. január 1-től elindul a normál jegyvásárlás.

A kiállítás megtekinthető: 2019. április 26-tól 2019. szeptember 17-ig, a Design Múzeumban. designmuseum.org

Rembrandt fényei - részlet az Éjjeli őrjárat című festménybőlForrás: pixabay.com

Rembrandt fényei

2019-ben Rembrandt halálának 350 évfordulójára emlékeznek majd Európa szerte, megannyi kiállítással és programmal. A londoni Dulwich Picture Gallery-ben is ezért nyitják meg a Rembrandt fényei című tárlatot. A friss perspektívát kínáló kiállítás a holland mester kivételes fény-árnyék használatára helyezi majd a hangsúlyt, amit a festő a történetmeséléshez használt. A kiállításon látható lesz a művész Philemon és Baucis című képe is, melyet Nagy-Britanniában most először állítanak ki nyilvánosan.

A kiállítás megtekinthető: 2019. október 2-től 2020. február 2-ig, a Dulwich Picture Gallery-ben dulwichpicturegallery.org.uk

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek