Rendhagyó kiállítás nyílik a Vatikánban

Ez a kiállítássorozat két év után ismét összehoz két kiemelkedő múzeumot és gyűjteményt: a Róma szívében fekvő Vatikáni Múzeumot és a moszkvai Tretyakov Képtárat. A mai napon, vagyis 2018. november 20-án megnyitott kiállítás a Szent Péter tér közelében lévő Braccio di Carlo Magno galériában kapott helyet.

Nézelődők az orosz képtár Mikhail Larionov kiállításánForrás: AFP/Yuri Kadobnov

Az orosz művészet zarándoklata: Dionüszosztól Malevicsig címet viselő tárlat azt a kört zárja le, melyet 2016 és 2017 között a Tretyakov Képtár indított, mikor "Roma Aeterna" címen kiállíthatott 42 mesterművet a Vatican Pinacoteca galéria állandó gyűjteményéből Oroszországban. Ezt a határokon túlmenő "ajándékot" hálálta most meg, és a vatikáni galéria számára Rómába szállíttatott 54 festményt és mútárgyat a Tretyakov Képtárból, és más orosz múzeumokból. Ezeknek a műkincseknek egy része, még soha nem hagyta el saját múzeumuk falait - olvasható  a museivaticani.va oldalon. A Vatikáni Múzeum hasonló kulturális cserét javasolt Kínának is. 

Az ingyenesen látogatható kiállítást hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 9:30 és 17:30 között tekinhetik meg; szerdánként 13:30-tól 17:30-ig tart nyitva; szombaton pedig 10:00-től 17:00-ig. A múzeum vasárnap zárva tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek