Járt már a Centrál Színház kulisszái mögött?

Tízéves a Centrál Színház, amit szeptember 16-án, vasárnap délután a Révay utcában három helyszínen is programokkal ünnepel. A közönség találkozhat majd a társulat színészeivel, bekukkanthat a kulisszák mögé, és lesz majd interaktív improvizációs játék is. Sőt, aki nagyon szeretne, az egy kollektív beszédtechnika órán is részt vehet, vagy kipróbálhatja magát szinkronizálás közben.

Jövő vasárnap a Révay utcában egy színpadot állítanak fel, ahol délután fél négykor az Ájlávjú színészei nyitják meg a Centrál Színház szülinapi buliját, majd egy órával később már Bereczki Zoltán koncertezik. Este hat órától a Hét boszorka című zenés darabot eleveníti fel Horgas Eszterrel és zenekarával Ágoston Katalin, Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann és Gats Éva, majd 20 órakor a Harmadik figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar koncertezik, melynek tagjai Gémes Antos, Fillár István, Cserna Antal, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt és Pethő Gergő.

Centrál Színház előcsarnokaForrás: Horváth Judit

Mindeközben a Nagyszínpadon 16 órától Liptai Claudia beszélget Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Rada Bálinttal és Rudolf Péterrel, majd 17.15-től Pokorny Liával, Bereczki Zoltánnal, Puskás Tamással és Schmied Zoltánnal. Végül 19 órakor a Sok hűhó semmiért színészei tartanak interaktív improvizációs játékot. Ezzel párhuzamosan a Kisszínpadon 17.45-kor Papp János vezeti be a közönséget a szinkronizálás rejtelmeibe, 19.45 órakor pedig Borbás Gabi tart beszédtechnika órát. De az igazán kíváncsi érdeklődők beleshetnek a kulisszák mögé is, vagy megnézhetik a színház elmúlt 10 évének legemlékezetesebb pillanatait bemutató kiállítást. 

A Centrál Színház társulata - amelyhez idén szerződött Nagy-Kálózy Eszter és Sztarenki Dóra -, ebben az évadban összesen négy új bemutatóval készül. Szeptember 28-án Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével a világirodalom egyik legszebb szerelmes regényét, a Büszkeség és balítélet-et mutatja be a színház, december 14-én pedig David Lindsay-Abaire: Tökéletlenek című darabját viszik színpadra Szikszai Rémusz, Pokorny Lia, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter főszereplésével.

A Büszkeség és balítélet előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen 11 karaktert alakít a színpadonForrás: Horváth Judit

A jövő év első heteiben Ödön von Horváth: Kasimir és Karoline című műve kerül a színház deszkáira Alföldi Róbert rendezésében, a főszerepeket Bata Éva, Stohl András és Varjú Kálmán alakítja. Jövő márciusban pedig Nina Raine: Nemek és igenek című darabját mutatja be a színház Puskás Tamás rendezésében, Bata Éva és Lengyel Tamás főszereplésével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek