Új tetőterasz és egy izgalmas üvegépület nyílik Bécs tetején

  Új látványossággal gazdagodik a bécsi Múzeumi Negyed: a Libelle nevű 400 négyzetméteres üvegépületben például felolvasó- és vitaesteket tartanak majd. De ami az egészben a legjobb, hogy ezt a kultúrteret és az egyik múzeum tetejére épülő teraszt is ingyenesen lehet látogatni.

  Lélegzetelállítónak beígért kilátással várja majd az odalátogatókat a rendhagyó formájáról elnevezett Libelle (szitakötő) és az új tetőterasz a Leopold Múzeum tetején. Az MQ terasz megépítésével Bécs egy új, különleges közterülettel bővül, ami nemcsak új perspektívát nyújt a bécsi belvárosra, hanem közösségi térként is szolgál majd – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodája által küldött közleményben. 

  Panorámafelvétel a bécsi múzeumi negyedrőlForrás: Alexander Eugen Koller

  A tetőterasz nemcsak szabadon látogatható lesz, de a tervek szerint az MQ udvarhoz hasonlóan itt sem lesz kötelező fogyasztás: aki csak a kilátást szeretné élvezni, ugyanúgy felmehet majd, mint azok, akik a Libelle egyik felolvasó- vagy vitaestjére érkeztek. A különleges kultúrteret Brigitte Kowanz fényszobrai – oszlopokon álló világító gyűrűk – teszik majd még látványosabbá. Az építkezés a tervek szerint 2020 elején fejeződik be, és nem befolyásolja majd az MQ működését. A tetőtérben található kiállítótér azonban szeptember 4. és 2019. március 22. között zárva tart.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!