Dőljön hátra a nyugágyban, és tetőmozizza végig az utolsó nyári estéket!

Még csak a hőmérőre sem kell nézni ahhoz, hogy lássuk, augusztus huszadikával nem ért véget a nyár. Lehet, hogy az ezt követő napok már az iskolai felszerelések beszerzésével telnek, Lőrinc miatt a dinnye vásárlása is meggondolandó, és a nyaralás emlékéről is csak a telefonunk galériájában nosztalgiázunk, de, hogy az augusztus végi és a szeptemberi esték is tudnak ígéretesen balzsamosak lenni, abban biztosak vagyunk. Pláne, ha azokat az estéket egy jó film társaságában, tetőmozi nyugágyában hátradőlve tölthetjük a szabad ég alatt.

Augusztus elsején költözött Budapest egyetlen tetőmozija a Corvin Áruház tetejéről a Corvin Pláza tetőteraszára, amely a következő napokban is folyamatosan készül vetítésekkel. A mától számított egy hétben például az olyan klasszikus filmek kapnak főszerepet, mint a ma estére tervezett Vissza a jövőbe 3. része, szombaton az Egy makulátlan elme örök ragyogása, vasárnap pedig a Parfüm–Egy gyilkos története.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema / Facebook

A hétfői munkaundort könnyebben leküzdhetjük, ha egész nap arra gondolunk, hogy az estét egy szabadtéri vászon előtt tölthetjük a Nem vénnek való vidék film társaságában. Kedden pedig talán leginkább a harmincöt pluszos generáció nosztalgiázhat a kilencvenes évek közepének, jellemzően az osztályfőnöki órákon lejátszott és elrettentően felvilágosítónak szánt filmjén, a Trainspottingon, amely egy csapat skót heroinfüggő életét követi nyomon.

A Magyarok a háztetőn címmel elindított tematikus vetítéssorozat következő részét augusztus 29-én, jövő hét szerdán tartják. Ezúttal azonban a 2018-as Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál magyar alkotásai közül válogatnak majd a szervezők, ahol többek között Bucsi Réka legújabb animációs filmje, a Solar Walk is látható majd. Ugyanakkor a francia vígjátékok kedvelőinek már augusztus 30-án érdemes jegyet venni, amikor az Életrevalókat vetíti a Budapest Rooftop Cinema.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema / Facebook

De a tetőmozizások még szeptemberben is folytatódnak, a szevezők ígérete szerint egészen addig, amíg csak az időjárás engedi. A vetítések napi bontásáról a mozi web- vagy Facebook-oldalán olvashatnak, jegyeket pedig akár elővételben is találnak a Oneticket.hu oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek