Élő bika rodeóval csábítanak a Göcseji Aratónapokra

Sohó kaszák, dobogó paták és ugráló rodeo bohócok – a XXX. Göcseji Aratónapok programjainak része a lélegzetelállítóként beharangozott Élő Bika Rodeó Közép-Európa Bajnokság. A kézikaszás arató mesterek és cséplő asszonyok, legények viadala mellett a vakmerő riderek és a bikák küzdelmének is szemtanúja lehet az, aki ellátogat július 13. és 15. között Novára.

Hogy milyen izgalmakat tartogat ez a Magyarországon, sőt, világszerte is ritkán látható, igazi kuriózumnak számító verseny? A feladat egyszerűen hangzik, de nem sétagalopp; véghezviteléhez vakmerőségre, elszántságra és rendkívüli ügyességre van szükség! A ridernek a kalodából kiindulva 8 másodpercen keresztül kell fent maradnia a bakolásra tenyésztett és nevelt, közel ezer kilogrammos bika hátán - írják a szervezők a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Forrás: Sadaweb.Hu

A vad bikák és lovagló emberek, másnéven rodeó bohócok harca igazi adrenalin-növelő látványosságnak ígérkezik, a versenyfutamok között pedig vadnyugati stílusú bemutatókkal és a hazai western lovaglást felvonultató műsorszámokkal készülnek. A showra érkezők a rodeó és a hagyományos kézikaszás aratás mellett a cséplőverseny és a tarlófutás résztvevőinek is drukkolhatnak, éhüket falusi ízekkel csillapíthatják. Fellép a 100 tagú cigányzenekar, az Ismerős Arcok, lesz aratóbál a Fáraó együttessel és véget nem érő mulatságok. A programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek