Űrhajózás hete és Föld napja az Agórában áprilisban

Űrhajózás hete és Föld napja az Agórában áprilisban.

Két különleges programmal is várja a látogatókat a debreceni Agóra áprilisban.

Az űrhajózás hete idén a tavaszi szünet elejére esik. A Tudományos élményközpontban 2017. április 11. és 15. között Gagarin első űrrepülésére emlékezve sorra veszik a világűr felfedezésének mérföldköveit. Kiderül, hogyan telnek a hétköznapok a Nemzetközi Űrállomáson, és milyenek a világegyetem távoli galaxisai a Hubble űrtávcsőn keresztül, de azt is megtudhatják a látogatók, hogyan lehet vákuumot csinálni a konyhában, és mi történne az emberrel az űrben védőruha nélkül.

2016-ban lufival is emlékeztek Oroszországban arra, hogy Gagarin már 55 éve járt először az űrbenForrás: TraveloFotó: Pavel Bednyakov Xinhua / eyevine / Northfoto

Április 22-én és 23-án a Föld napjához kapcsolódó, egész hétvégés programon nemcsak környezettudományi előadások, de kedvezményes belépőjegy és játékos feladatok is várják az érdeklődőket. Hány év alatt bomlik le egy műanyag flakon? Hogyan működnek a szélerőművek? Hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka egy mesterséges megvilágítástól mentes területen? – Többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek