Ahol még a piros tojás sem piros: matyó húsvét

  Az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton megismerhetjük az UNESCO szellemi világörökségét részét képező matyó hagyományokat.
   

  Lesz sikítozás az idén isFotó: Mezőkövesd / Facebook


  Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat. Vasárnap koncert és operett-összeállítás lesz műsoron, hétfőn este pedig Bereczki Zoltán lép fel. Az utcákon kézműves és gasztronómiai termékek vására fogadja az érkezőket. A tojásfestés és a színpadi programok mellett húsvéti ételszentelés, kóstolás és népi játékudvar is várja az érdeklődőket.

  A matyó húsvét részletes programjaFotó: Mezőkövesd / tourinform


  Hétfőn négy alkalommal vödrös locsolkodást és egy alkalommal traktorról locsolást láthatnak a Hadas városrészben. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán húsvéti állatudvar (nyuszi-, csibe- és báránysimogató) várja a gyerekeket, de lesz ugyanitt kovácstalálkozó is. Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, ahol vasárnap este éjszaka is fürdőzhetünk az új élményfürdőben.

  A településrészek közötti közlekedést hangulatos városnéző kisvonat segíti. A rendezvényen való részvétel ingyenes, kivéve Gépmúzeum-Kovácstalálkozót, illetve a Zsóry-fürdőt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!