Pénteken két tavaszi fesztivál is kezdődik az országban

  Március 17-én két hazai városban is tavaszi fesztivál kezdődik – írja az MTI. Siófokon és Vácott is sokszínű programkínálat várja az érdeklődőket.

  Váci Tavaszi Fesztivál

  A 15. alkalommal megrendezett Váci Tavaszi Fesztivál nyitó koncertjét a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar adja péntek este 19 órai kezdettel, és a műsoron Schubert Befejezetlen szimfóniája csendül fel. A fesztivált szervező Madách Imre Művelődési Központ programkínálatából jól látszik, hogy a rendezők igyekeztek mindenkire gondolni. A honlapjukon megtekinthető részletes zenei kínálat a komolyzenétől a dzsesszen és a musicalen át egészen a táncházig többféle előadást is tartalmaz.

  Vác: szökőkút a Fehérek temploma előttFotó: imre_hegyaljai11 / Indafotó


  ácott azonban nem csak zenével készülnek. Vekerdy Tamás Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked? címmel ad elő, a filmrajongóknak pedig a Mozgó Mozi keretében vetítenek filmeket. A Csík Zenekar március 24-én lép fel, de koncertet ad majd a Budapest Bár is, április 22-én.

  Siófoki Tavaszi Fesztivál

  Március 17-től április 10-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál.

  A kulturális rendezvénysorozat Zsolnai Tímea textilszobrász kiállításának megnyitójával kezdődik pénteken 16 órakor, majd 17 órakor Liszt-díjas művészeket hallhatunk a siófoki Sarlós Boldogasszony (Belvárosi Katolikus) Templomban.

  Siófokon szép időben nem ritka látvány az omnibuszFotó: Siófok Hivatalos Turisztikai Portál


  A programsorozatban többször is örülhetnek majd különféle bábelőadásoknak a gyerekek. Siófokon is fellép majd a Csík zenekar (március 29-én). A L'art pour L'art társulat Halványlila gőz című vendégprodukciója március 25-én várja a nézőket. Többek között Őze Áron és Pusztaszeri Kornél lépnek fel március 27-én este a színházban, Rejtő Jenő A szőke ciklon című zenés akcióvígjátékában. További részletekről a honlapon tájékozódhatunk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!