Kiállítással és kardvívó bemutatóval ünnepelnek a tiszadobi Andrássy-kastélyban

Kiállítással és kardvívó bemutatóval ünnepelnek a tiszadobi Andrássy-kastélyban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyarországi és európai következményeit bemutató új időszaki kiállítással, kardvívó bemutatóval és filmvetítéssel várják az érdeklődőket március 15-én a tiszadobi Andrássy-kastélyban – írja az MTI.

A nemzeti ünnepen délelőtt tíz órától először a gyerekek vehetik birtokban a nemrégiben teljesen felújított történelmi kastélyt, és az itt megnyíló játszóházban kokárdát, huszárcsákót, pártát és zászlót készíthetnek.

Délután egy órakor nyílik meg az Unokáink leborulnak című kiállítás, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc európai és magyarországi következményeit foglalja össze. A nyíregyházi Jósa András Múzeum anyagából készült tárlat tizenhat tablón dolgozza fel a szabadságharc utáni eseményeket.

A nemzeti ünnep programja Fotó: Andrássy kastély / FacebookForrás: Travelo

 A megnyitót követően a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthatják az érdeklődők, majd A szép akasztott című dokumentumfilm vetítése következik az ünnepi programban. A Lakatos Iván által rendezett alkotás Gróf Andrássy Gyula különösen gazdag életútját mutatja be.

Fotó: Andrássy kastély / FacebookForrás: Travelo

 Március 15-én a kastély látogatása díjmentes, a tárlatvezetések 9.30 és 15.30. óra között óránként indulnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek