Unikornisok, macskák, tábortűz és fánk teszi elviselhetőbbé a hetünket

Az előrejelzések szerint ugyan kőkemény fagyra már nem, de borongásra és locspocsra annál inkább fel kell készülnünk. Gyűjtöttünk is gyorsan pár programot plüss unikornis fabrikálástól tábortüzes buliig, amik segítenek átvészelni február második hetét.

Finn filmektől kismacskákig

Budapesten például a Toldi moziba érdemes behúzódni a borongós-esős idő elől február 8. és 12. között. Ekkor tartják ugyanis a finn filmnapokat – kilenc nagyszerű északi filmmel készülnek a szervezők. A filmeket finn nyelven, magyar és angol felirattal vetítik, a teljes programot itt lehet végigböngészni.

De az eső és hideg okozta depresszión sokat segíthet egy jó kis macskakiállítás is – mert ugye mire nem gyógyír pár bolyhos kismacska? A budapesti Lurdy házban február 11. és 12-én minden a macskákról – és egy érdekes szervezői döntés okán a törpe és óriásnyulakról, vadászgörényekről, törpesünökről és más kis rágcsálókról is – szól majd minden. További infó az esemény Facebook-oldalán.

Ekkora macskák azért talán nem lesznek, de ki tudjaFotó: Laurentiu Garofeanu / Barcroft U / Northfoto

A macskás rendezvénytől teljesen függetlenül egyébként február 11-én ugyanitt videojáték kiállítás és cosplay show is lesz, ha valaki fokozná az élvezeteket. Február 12-én, vasárnap pedig a budapesti Müsziben hagyományos társasjátékok kipróbálásával maxolhatjuk ki a játékhétvégét.

Éljen a kreativitás

De ezen a héten az is talál majd magának elfoglaltságot, aki a játék helyett inkább valami alkotó tevékenységgel hívná felszínre a lelke mélyén rejtőző gyereket. Február 11-én a budapesti Rózsa utcában az AlkotHass jól felszerelt ötvösműhelyében bárkinek segítenek trendi fülbevalót készíteni. Előképzettség nem kell hozzá, csak lelkesedés. A workshopért tízezer forintot kell fizetni, ebben az alapanyag ára is benne van. További részletek itt.

Akár ilyen fülbevalók elkészítésében is segítenekFotó: AlkotHass / Facebook

Ugyancsak február 11-én, szombaton unikornis varró tanfolyamon is részt vehetünk Zuglóban. A foglalkozás kiscsoportos, de nem kell csüggedni, ha valaki lekésne róla, később időpontok is lesznek. További infó itt.

Gasztroprogramok fánkversenytől erdei piacig

Nincs hazai programajánló gasztroesemények nélkül. Így van ez most is, rengeteg helyen ehetünk-ihatunk jót, leginkább a hétvégén. Február 11-én, szombaton Csömörön fánksütő versenyt tartanak a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ugyanaznap Paloznakon DJ a szőlőben téli kiadással várják a balatoni panorámára, isteni zenére, jó borokra, cserépkályhához kuckózásra, fűszeres harapnivalókra és tábortűzre vágyókat a Homola borteraszon.

Ki ne akarna itt bulizni?Fotó: Homola Borterasz / Facebook

Két kedves piacozós programot is találtunk: február 12-én, vasárnap Budakeszin, a Hidegvölgyi erdészlaknál erdei piacot tartanak a "kóstolj és kirándulj" jelszó jegyében. Ugyancsak vasárnap a budapesti Ankertben Kiskertpiacot tartanak, – valószínűleg a közelgő Valentin-nap miatt – zöld szerelem tematikával. Úgyhogy itt a természetközeli esküvőt tervező párok fogják a legjobban érezni magukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek