Heti programajánlónk: fesztiválozzon kolbásszal vagy mackókkal, vagy nézzen régi filmklasszikusokat!

Kinek-kinek ízlése szerint: aki nem fázik, induljon a Szigetfutáson, menjen teljesítménytúrázni Tihanyba, vagy ünnepelje meg a mackókat az Állatkertben, aki igen, üljön be az Urániába egy kis retrómozira vagy koncertre a Müpába! Olvassa el részletes ajánlónkat!

Eláruljuk, milyen kikapcsolódási lehetőségekről álmodozhat a hét első munkanapján.

A hideget is lehet szeretni...

Legalábbis ebben hisznek azok, akik télre is szerveznek kültéri programokat. E heti programajánlónkban többet is ajánlunk.

A 27 éve megrendezésre kerülő Szigetfutásnak az idei első alkalma február 4-én lesz. A rendszeresen futókat és a kezdőket egyaránt szívesen látják. A nevezési díj 2000 forint, a rajt a Hajós Alfréd uszoda környékén lesz (az építkezés miatt csak az utolsó napokban tudják pontosan megmondani, ezért érdemes figyelni az esemény Facebook oldalát).

Ha ilyen szép a táj, télen is megéri túrázni Tihanyban, csak öltözzünk melegen
Galéria: Heti programajánló 20170130
(Fotó: miki3d / Indafotó)

Tihanyban szintén február 4-én három távon is indulhatnak a túrázás szerelmesei: 10, 15 és 20 kilométeren. Rajt és cél egyaránt a tihanyi általános iskolánál; az útvonalon: tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa, a célban pedig meleg étel és tea várja a sportos résztvevőket. Érdemes előnevezni, mert a Tihanyi-félsziget védelme érdekében a résztvevők száma legfeljebb 1500 fő lehet a három távon! Az első táv 8 órakor indul. További információk a szervező honlapján.

Ha lemondanánk az önsanyargatásról, de mégis kimozdulnánk, Fonyódon kolbásszal jutalmazhatjuk bátorságunkat. A Kolbászfesztivál programja február 3-án 15 órakor hagyományos látványdisznóvágással indul, és este pénteken és szombaton is DJ Dominique Fergeteg party-jában csúcsosodik ki. Szombaton kolbásztöltő verseny és sok más izgalom vár ránk – kolbász, pálinka és zenés mulatozás jeligékre. Benke Laci bácsi videóban biztosította az érdeklődőket, hogy szombaton ott lesz a helyszínen.

Benke Laci bácsi is ott lesz szombaton
Galéria: Heti programajánló 20170130
(Fotó: Fonyódi Kolbászfesztivál / Facebook)

Senki sem lehet annyira felnőtt, hogy ne emlékezzen rá, mi történik, ha február 2-án kinéz a medve a barlangjából, és napot lát (amire egyébként most az előrejelzések szerint van esély). A Budapesti Állatkertben ezért február 2-5 között a mackóké lesz a főszerep: tízóraizhatunk a medvékkel, mézet kóstolhatunk, mackójelvényt és -könyvjelzőt készíthetünk, és persze zene és előadások is lesznek. „Brummogva érkező" kismackóknak 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Ha inkább a melegben kuckózna...

A budapesti Uránia mozi negyedik alkalommal rendez filmfesztivált, melynek témája ezúttal a montázs. A korai némafilmektől Eisenstein, Sergio Leone, Ingmar Bergman klasszikusain át Pálfi György Final Cutjáig a filmtörténet ritkán látható gyöngyszemeiből nyújtanak izgalmas válogatást. A programból természetesen nem hiányozhatnak a magyar filmkincsek sem, látható lesz Fábri Zoltán, Makk Károly és Jancsó Miklós, Kovásznai György egy-egy klasszikusa is. Február 1-5 között mozizhatunk; a jegyek ára 1400 forint, de az egyszerre legalább 5 jegyet vásárlók vetítésenként csupán 1000 forintot fizetnek.

Régi filmklasszikusokat is láthatunk majd az Urániában
Galéria: Heti programajánló 20170130
(Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház / Facebook)

Tudta, hogy délutánonként a legkülönfélébb műfajokat hallgathatja élőben a Müpa Előcsarnokának környékén? Kedden a könnyűzene, a dzsessz és a népzene, szerdán és szombaton a klasszikus műfajok fiatal képviselői mutatkoznak be. A Hangulatkoncertek sorozatában a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói, növendékei mutatkoznak be hétről hétre.

Ha extrémre vágyik, de inkább csak nézné...

Február 4-én a budapesti Árkád bevásárlóközpont ad randevút Európa legjobb plázabringásainak. Hogy mi az a plázabringázás? Olyan, mint a hegyi kerékpározás, csak itt a lefelé száguldás egy plázában történik, látványos elemek mellett. A Csehországban indult kezdeményezésnek egy Európa-bajnoki futamát láthatjuk ingyenesen, délután 13 órától, amikor is az edzések megkezdődnek.

A 2017-es, budapesti rendezvényen 30 versenyző küzd majd az első helyért, amelyet egy újratervezett és elődjénél technikásabb pályán kell elérniük, négy mozgólépcsőn, egy termetes ugratón, egy szintugráson vagy épp egy negyedcsövön keresztül. A versenyhez BMX és Mountain Bike bemutató is kapcsolódik.

Gyerekkel...

Farkasházi Réka és a Tintanyúl azt ígérik, hogy lemezbemutató koncertjükön hatalmas szülinapi bálba csöppenünk. A MOM Kulturális Központban február 5-én 11 órakor kezdődő esemény fényét emeli, hogy a névadáshoz is kötődő Csukás István személyesen írta meg a Tintanyúl-indulót az együttesnek, és még Geszti Péter is közreműködik: a békalány léha férjének szerepében. Ha mindez túl rejtélyesen hangzik, járjunk utána!

A Fővárosi Nagycirkusz az idén új számmal jelentkezett. Ha lemaradtunk volna a január 28-i bemutatóról, vegyünk jegyet február 1-je szerdától a hét bármelyik napjára. A Cirkuszi Szomszédolás című cirkuszshow első részében a visegrádi, második részében a környező országok cirkuszhagyományait igyekszik bemutatni, a világhírű Rippel-fivérek pedig vadonatúj erőemelő számmal lépnek fel benne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek