Hófesztivál, disznótor és a gyermekvasút ingyenes nyílt napja várnak minket a héten

Lássuk, mivel tölthetjük kellemesen és hasznosan az időt a héten: szurkolhatunk Széll Tamásnak élő közvetítés és jó ételek mellett, síversenyen indulhatunk, sült vért ehetünk, jegyeket nyomtathatunk a gyermekvasút irodájában, legóból készült alkotásokat és koreai romantikus filmeket nézhetünk. Nem elég? Olvasson tovább.

Január 24-én már biztos, hogy programunk van: Széll Tamásnak és csapatának drukkolni a Bocuse d'Or döntőjében. Ezt több helyen is megtehetjük: először is a budapesti Hold utcai piacnál, melyről korábban már hírt adtunk, illetve szintén Budapesten, a Babka étteremben, ahol tematikus programokkal készülnek a szurkolóknak. Egyrészt egész héten lyoni menüvel várják az érdeklődőket, másrészt élőben közvetítik a döntő eseményeit. Két napon át a témába vágó filmeket is vetítenek. 

Ilyenre is számíthatunk a Nem Adom Fel Cafe & Bar szülinapi bulijában
Galéria: Heti programajánáló 20170123
Fotó: Nem Adom Fel Cafe & Bar / Facebook

Január 27-én ünnepeljük együtt a Nem adom fel kávézó Café & Bar születésnapját. Egy éve már, hogy megnyitotta kapuit Budapest első, fogyatékossággal élők által alapított kávézója. „Lesz torta, zene, jókedv, meglepetés, koncert és persze sok-sok egymásra figyelés és nevetés" – ígérik a szervezők.

Ha pedig inkább a hagyományos ételek felé húz a gyomrunk, és sóvárgunk egy kis sült vér, orjaleves vagy dinsztelt káposzta után, a margitutcakilenc vár minket január 28-án egy jó kis élőzenés disznótorra.

Havas lejtők show-val egybekötve

Mátraszentistván jó apropót kínál, ha már csütörtökön megpattannánk egy sportos, hosszú hétvégére: a Sípark hatodik alkalommal rendezi meg a hófesztivált, mely ingyenes koncerteket, show és családi műsorokat ígér, a házigazda szerepében Rákóczi Ferivel. A fesztivállal párhuzamosan, 28-án szombaton kerül megrendezésre a IV. Mátra Ski Classic Veterán-Retró Sí és Snowboard Verseny. A nevezés 9 órakor, a lesiklóverseny 13 órakor kezdődik. 1995 előtti felszereléssel és ruházatban lehet indulni, de nem tiltja a szabályzat azt sem, hogy a nézők beöltözzenek. A záróshow nem nélkülözi majd a látványos pirotechnikai elemeket és tűzijátékot sem.

Már megint egy hétvége – mihez kezdjünk a gyerekkel?!

Ne dőljünk kardunkba, miután megfogalmazódott bennünk a fenti kérdés. Három érdekes program közül is választhatunk.

Galéria: Heti programajánáló 20170123Fotó: Kockabarátok Kiállítói Közösség / Facebook

A legózás szerelmeseit várja a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház öt terme, ahol a Kockabarátok Kiállítás során saját legógyűjteményeket és egyéni alkotásokat csodálhatunk meg. A napijegy 800 forint (3 éves kor alatt és fogyatékkal élőknek ingyenes), de az első 300 jegyvásárló kis Lego ajándékot is kap a jegye mellé. Ismét lesz Kockabarátok Kvíz is, ahol további nyereményeket sorsolnak ki a helyes megfejtők között.

Ismét hív a vasút, vár a MÁV! Ingyenes nyílt napra vár minket a gyermekvasút január 29-én, vasárnap. A Széchenyi-hegy állomáson 10 és 16 óra között kipróbálhatjuk az állomás berendezéseit. Még a legkisebbek is nyomtathatnak a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, és az állomáson álló különvonaton elvégezhetik a vasutasok munkáját. Kapcsolódó attrakció, hogy Széchenyi-hegy és János-hegy állomás között különleges kisvasúti szerelvény is közlekedik, mely egy C50-es típusú dízelmozdonyból és egy 113 éves kocsiból áll. A különleges szerelvény nem csak a rendezvény napján, hanem egész hétvégén közlekedik!

Galéria: Heti programajánáló 20170123Fotó: Magyar Gyermekirodalmi Intézet / Facebook

Már január 24-én, kedden megkezdődik, és 28-a szombat délig látogatható a gyermek és ifjúsági könyvek 2017-es szemléje. Ez alkalommal is elkészült a gyermek- és ifjúsági könyvek TOP 50-es, azon belül pedig a TOP 25-ös listája, melynek célja, hogy a gyermekirodalom iránt érdeklődőknek izgalmas, friss, sokszínű, minőségi kiadványokra hívja fel a figyelmét – írja a port.hu. Az eseménynek az 5. kerületi Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria ad otthont, a zsűrizés képeit már megnézhetjük a Facebookon.

Áldozzunk a kultúrának

A Tabán moziban január 26-án és 27-én 14 és 22 óra között a koreai romantikus filmeké a főszerep. Aki lemaradt róla a Koreai Filmfesztiválon, az most ne hagyja ki 26-án a Belső szépség című filmet, melyben a kis ázsiai ország színészóriásai villannak meg. Összesen hét filmet nézhetünk meg (köztük egy romantikus fantasy-t); a belépés ingyenes, de regisztráció-köteles a Koreai Kulturális Központ weboldalán keresztül. Részletesebben ugyanott olvashatunk a filmekről.

Galéria: Heti programajánáló 20170123Fotó: Cho Won Jin / Koreai Kulturális Központ

Ha nem csak néznénk a művészetet, de alkotnánk is, vár ránk az Andy Warhol szitázó műhely a Ludwig Múzeum szervezésében, ahol saját trikót is tervezhetünk és szitanyomásos technikával (két színben) el is készíthetünk. Aki lemarad ezen a hétvégén, a próbálkozhat február 3-án is.

+1 tipp: a szép ruhák kedvelőinek

Akinek idén karácsonykor megkérték a kezét, de annak is, akinek nem, csak szereti a szép ruhákat nézegetni, esetleg a báli szezonra szeretne magának egy új ruhát beszerezni: Esküvő Kiállítás és Vásár a Papp László Budapest Sportarénában január 28-án és 29-én.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek