Ez a hétvége már a forralt borról szól majd

  Az egerszalóki barlanglakásoknál frissen sülő kenyérrel, Egerben kolbásztöltő versennyel várják a látogatókat, Örkényben pedig komplett fesztivált építenek a forralt bor köré. A Villányi borvidéken viszont egész hónapban a Mártonok egészségére isznak. Bármerre is indulnak ezen a hétvégén, hála az időjárásnak, forralt borral biztosan találkoznak majd.

  Ahol egész hónapban Márton-nap van

  Hiába ért véget a Márton-nap, a Villányi borvidéken egész novemberben pincetúrákkal, pazar libavacsorákkal és újborokkal ünnepelnek a helyi pincészetek. November 18-án Villánykövesd műemléki pincesorán szerveznek pincejáró túrát, amely során a 3 pincében összesen tízféle bort kóstolhatnak a látogatók. A borok mellé ínyenc libafalatok járnak, így az ételért és italért összesen 5500 forinttal kell majd kalkulálni fejenként.

  Villánykövesd pincesoraFotó: Kiss Bajdik Judit, Indafotó

  A Vylyan Teraszon már a KAKAS Rozét és a Bogyólét lehet megkóstolni, az újborokat pedig itt is hagyományos libafogások kísérik majd. Ha még nem kóstolt libakolbászt vagy libaszalámit, akkor itt érdemes ezt pótolnia. De november 19-én tartja a Márton-napi Libanapokat Günczer Tamás pincészete is, ahol svédasztallal, korlátlan újborfogyasztással és szervezett üzemlátogatással várják a szomjas érdeklődőket. A Sauska pincészet szintén szombaton készül őszi libafalatokkal, és egyben olyan fogásokkal, mint a rakott fűszeres libaterrine, a libabelsőségek vagy a jó kis ropogós libacombok.

  Ahol a forralt bornak is külön fesztiválja van

  Így van ez Örkényben, amelyet a fővárostól egy órás autózással is elérhetünk. Itt tartják ugyanis november 18. és 20. között a háromnapos Téli Forraltbor Fesztivált és egyben a Gasztronómiai Nagyvásárt, amelyre a szervezők idén egy egyedi Forraltbor Fesztiválos bögrét is megálmodtak.

  Fotó: Forralborfesztival.hu

  Napközben gasztronómiai vásárt tartanak, így aztán kóstolhatunk majd klasszikus magyaros ételeket, miközben napszaktól függetlenül a forralt bor határozza majd meg a hangulatot. Esténként többek között az Anna and the Barbies, Freddie, Fenyő Miklós és Charlie zenél majd. A hétvége folyamán a látogatók szavazatai alapján az is eldől, hogy ki nyeri a 2016-as év Forraltbora címet. A fesztivál teljes ideje alatt korcsolyapálya üzemel majd a piac mögötti területen, amit ingyen lehet használni és még felszerelést is lehet bérelni. Minderről bővebben itt.

  Ahol megünneplik a borkorcsolyákat

  A Borkorcsolya Napokon három település – Egerszalók, Demjén és Egerszólátot – boraival és borkorcsolyáival ismerkedhetnek meg november 18. és 20. között. A rendezvényre nyitott pincékkel és finomságokkal készülnek a települések. Az egerszalóki Barlanglakásoknál ingyenes kenyérsütő bemutatót is tartanak.

  A Borkorcsolya Napok három települést népszerűsít: Egerszalókot, Demjént és EgerszólátotFotó: Tajti Krisztián / Indafotó

  De ha már egyszer a környéken járnak, akkor menjenek el Egerbe is, ahol Gasztronómiai és Böllérfesztivált tartanak szombaton és vasárnap. Amíg a szülők a kolbásztöltő versenyen figyelik, hogyan csapnak össze a böllérek, addig a gyerekek vidámparkban játszhatnak vagy gyerekműsorokat nézhetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!