Hétvégi programajánló földön, vízen és levegőben

A hidegfrontnak köszönhetően nem lesz túlzottan napsütéses az előttünk álló hétvége. De ez ne vegye kedvüket, rengeteg jó programmal készülnek országszerte, kár lenne ezeket egy kis eső miatt kihagyni. A konvojban vonuló old timerek, az elemekkel harcoló vitorlások és a rakpartot dübörögtető műrepülők hétvégéje.

Old timerek, légiparádé és hídfoglaló jóga a Budapesten maradóknak

Vidáman és fitten indul a szombat, ha július 16-án a lezárt Szabadság hídon kezdjük a napot. A kora reggeli bulijaikról híres Pesthajnal csapata hídfoglaló jógaórákat tart. Fél 9 és 10 között például urban hatha jógával várják az érdeklődőket.

Fotó: Red Bull Air Race

Az ászanák után jöhet a pörgés: wakeboard és freestyle foci bemutatók, Margaret Island és Wellhello koncert, valamint Besenyei Péter légi parádéja - a július 16-17-i hétvégén többek között ezekkel a programokkal tér vissza Budapestre a világ legjobb műrepülő pilótáit felvonultató Red Bull Air Race. Besenyei Péter ezen a hétvégén vesz hivatalosan búcsút rajongóitól. A műrepülő legenda mindkét napra különleges programmal készül. A kétnapos rendezvény minden programja ingyenes, bővebben itt olvashat róla.

Fotó: Donau Masters

Ha még nem volt elég a különleges közlekedési eszközökből, akkor július 16-án délután irány a Hősök tere, ahol old timerekkel barátkozhat minden érdeklődő. A tizedik évfordulóját ünneplő Donau Masters túra nyolcvan résztvevői Németországból indulnak, majd Ausztrián és Szlovákián keresztül érkeznek Magyarországra, Budapestre. Várhatóan délután 5-kor érnek a Hősök teréhez közeli parkolóba, ahol a régi autócsodák szerelmesei másnap reggelig csodálhatják azokat.

Borok, vitorlások és koncertek a Balatonhoz utazóknak

Bár a Vince Balaton borfesztivál balatonfüredi helyszínét sem kímélte az erős széllökésekkel és jégesővel érkező vihar, a szervezők közleménye szerint minden programot a tervek szerint meg fognak tartani. Válogatott minőségi borok, trendi streed food kínálat, koktélok és pálinkák, valamint gyerekprogramok és jachton borozós élménykurzusok várják a látogatókat. Az időjárási előrejelzések szerint a vihar továbbvonult, és ugyan borús időre még számíthatnak az éppen a Balaton északi partján nyaralók, a szervezők alapvetően úgy készülnek, hogy hajóik kifutnak.

Fotó: Vince Balaton

Ha már a hajóknál tartunk: július 14-én reggel elrajtolt a 48. Kékszalag Nagydíj, sőt, már be is érkezett elsőként a célba Litkey Farkas Festipay nevű katamaránja. A rendezvény jóval több mint egy vitorlásverseny: a résztvevőket és a látogatókat események egész sora várja Balatonfüreden. Az eredményhirdetésre a balatonfüredi Gyógy téren, július 16-án 18.00 órától kerül majd sor. A közeli Veszprémbe is érdemes átruccanni a hétvégén: itt már javában zajlik a VeszprémFeszt és kísérőrendezvénye, az ingyenes Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Komolyzene a Fertő-tónál pihenőknek

A komolyzene rajongóinak pedig érdemes a Fertő-tóhoz utazni. Július 15-én, pénteken kezdődik a XXII. Haydn Fesztivál, amelynek hat napja alatt hét hangversenyt ad a Budapesti Vonósok kamarazenekar a fertődi Esterházy-kastélyban. A fesztiválon idén a húros hangszerek kerülnek a középpontba. A koncertsorozaton elhangzik többek között Haydn, Mozart, Giuliani, Debussy és a Bach-család több tagjának egy-egy zeneműve.

A fertődi kastély kapujaFotó: Mimi / Travelo

A kamarazenekar első estjén Haydn A filozófus című szimfóniája csendül fel nyitányként, Kocsis Zoltán és fia, Kocsis Krisztián közreműködésével. A helyszín a Marionett színház lesz. A további napokon is lesznek különleges fellépők, például a világ egyik leghíresebb hárfaművésze, Catrin Finch is hallható lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek